24 Aralık 2012 Pazartesi

Tanıdınız mı Bu Örtüyü?

PC183484

Benim bu yıl Noel Baba'dan ilk dileğim bu örtünün şemasıydı, umutlu değildim, içimden fısıldayarak dilemiştim neredeyse, yüksek sesle bile değil.

Ama onun bu taraftaki yardımcılarından iki tatlı mı tatlı noel perisi sesimi duydu, elele verdiler ve dileğimi gerçekleştirdiler. Bana da işlemek kaldı geriye, bir de poz poz fotoğraflarını çekmek.

Örtüyü sevgili Colette'te gördüm, bayıldım, onun vasıtasıyla da sesimizi duyan sevgili Banu şemayı gönderdi. Her ikisine de buradan tekrar çoook ama çoook teşekkür ediyorum, sevgilerimi yolluyorum.

Sevgili Banu'nun eseri kadar olamasa da işlemeye çalıştım işte ben de, biraz da kendi yorumlarımı katarak. Ben de Şile Bezi'ne işledim, yalnız benim kumaşımın eni biraz daha dar olduğundan bazı ağaçları işlemedim, ama bu hali bile mest etmeye yetti :)

PC183485

Tel Kırma öğreniyorum ya şimdi, ilk heves işte, her şeye "neresine tel kırsam" gözüyle bakıyorum bu aralar. Bu örtüde de, böyle bir teknik var mı bilemiyorum ama tel kırma ile evlerin pencerelerindeki ışıkları ve yılbaşı süslerindeki sarı kısımları yaptım, yani benimki biraz "kanaviçe üstü az tel kırma" oldu. Söylemiştim, "ben öyle klasik şeylere gelemem, değiştirmeden duramam" falan demiştim, dinlememiştiniz :)

Sonuç mu? Bence harika oldu, ışık vurduğunda evlerin pencereleri, içeride gerçekten ışık yanıyor gibi parıldıyor, hatta yanar döner hali ile ışıklar yanıyor, sönüyor sanki. Mutlaka denemelisiniz, ey tel kırmacılaarrr. 

PC183486

Tabii örtünün orta kısmına da biraz tel kırma serpiştirdim hızımı alamayıp. Örtünün kenarlarında da renk renk püsküllerim var, yeni yılla kızılderili pançosu karışımı bir hava verdi örtüye..Kızılderili demişken çağrışım yaptı, buradan selam olsun Mayalara, hepimizi iyi işlettiler, meğer bu biten takvimlerinden çok varmış daha, "chapter chapter"mış takvimleri, bizi tek takvimleri varmış gibi korkutmuşlar boşuna...

PC183487

Evden bir yılbaşı süslemesi ile iyi akşamlar herkese...

PC243525

6 yorum:

  1. Harika, maşallah diyim önce, bayıldım :)
    Bu örtüyü Nilgün hanımın bloğunda ben de görmüş ve bayılmıştım ;)
    Çok ama çok güzel işlemişsiniz, işleyene de, şablonu gönderene de selam olsun :)

    YanıtlaSil
  2. Hatirladim,hatirladim Nilgun ablanin bir yazisinda gorup hayran kalmistik bircogumuz.Elif hanim ellerinize saglik sizinki de cok guzel olmus,bayildim,iyi gunlerde kullanin.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Ne kadar güzel bir örtü olmuş, ellerine sağlık Elifciğim, desen de harika işleme de:)

    YanıtlaSil
  4. Nilgün hanımın blogunda bende görmüştüm,deseni çok güzel sizde çok güzel işlemişsiniz tel krmalarda yakışmış ellerinize sağlık.Sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. Yaşasınnn! Örtü kardeşi olduk !
    Elif maşallah sana bu ne hız?
    Hangi ara işledin bu örtüyü be güzelim?
    Doğruya doğru seninki de çok güzel benimki de. Sağlıkla kullan arkadaşım!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yılbaşına yetiştireceğim diye çok uğraştım ama, değmiş değil mi? Baktıkça sizleri hatırlıyorum, içimi ısıtıyor. İyi ki varsınız.

      Sil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...