Şimdi, eğer duyduysanız, gözleriniz parlamış olmalı, yok bilmiyorsanız ve "ne bu ponçik?" diyorsanız, dışı pudra şekerli, hamuru hafif tatlı ve pofuduk, içinde genellikle reçel olan, hani pastanelerde satılan (ki biz okul kantininde yerdik) bu ponçikleri mutlaka hatırlarsınız...
İşte bu tarif, nefis ve garantili, bir o kadar da basit bir tarif. En iyi kıvamlı mayalı hamurlardan biri...Bu tarifte incir var, ben de kuru incir kullandım, tabii yine sütle pişirdikten sonra..Ama siz ahududu reçeliyle, vişne reçeliyle, hatta neden olmasın, çikolatalı kruvasan gibi içine çikolata koyarak da deneyebilirsiniz. Mııımmmhhh...
1 pk. Maya
1 kahve fincanı Toz Şeker
Tuz
1 Yumurta
2 çay bardağı Süt
10 Kuru İncir
Un, maya, bir tutam tuz, toz şeker, yumurta, küp küp kesilmiş margarin ve 1 çay bardağı ılık süt yoğurulur. Üzeri örtülerek oda sıcaklığında 45 dak.bekletilir. Kuru incirler yıkanır ve sapları kesilerek, 1 çay bardağı sütle pişirilir. İncirler sütü tamamen çektiğinde ocaktan alınıp, soğumaya bırakılır.
Hamur 10 bezeye ayırılarak, her birinin içine 1 incir konup, yuvarlanarak kapatılır. Kapatılan yeri alta gelecek şekilde yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. Üzerlerine oda sıcaklığında yumuşamış margarinden fırça ile biraz sürülerek 30 dak. daha bekletilir. 180 C fırında 20 dak. pişirilir. Soğuyunca üzerlerine pudra şekeri serpilir.
Bu da ponçik'imizin, ilk ısırıktan sonraki hali, işte sürpriz incirimiz içinde bakıyor...:)
Afiyet Olsun.
çok güzel görünüyor eline sağık canım çekti anlatışından bile
YanıtlaSilharika görünüyor ama ben diyetteyim:(
YanıtlaSilOf of nasıl güzel bir şey bu böyle..nefis ellerine sağlık..
YanıtlaSilofff canım çekti en kısa zamanda denemem lazım ama birşey sorcam margarin yerine tereyağ koysak olur mu malum margarinlerin pek masum olmadığı söyleniyor
YanıtlaSiltabii, aynı ölçüde tereyağı, daha da güzel olur, ooh, kokusu geldi bile burnuma, şimdiden ellerine sağlık
Silçok farklı görünüyor:)ellerinize sağlık
YanıtlaSilGörüntü harika eminim tadıda öyledir
YanıtlaSilEllerine sağlık