Bezelyeli Poğaça? Olur mu? Süper oluyor, deneyin...Hazır kazak günleri başlamışken, göbekleri trikolara, her türlü bıngılı yünlere katıp, katıştırma imkanı sağlayan bu harika mevsime kavuşmuşken, vurun karbonhidratın dibine :))
250 gr.Margarin
1 Yumurta
1 çay bardağı Süt
1 tatlı kaşığı Salça
1 tatlı kaşığı Tuz
1 pk.Kabartma Tozu
3 su bardağı Un
Haşlanmış Bezelye
Beyaz Peynir
Dereotu
Çörek otu
Bezelyeler ezilmiş peynir ve dereotu ile karıştırılır. Küp doğranmış margarin, salça, süt, tuz, kabartma tozu ve un yoğurulur. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak elde açılır. İçine harç konularak kapatılır. Yağlanmış fırın tepsisine dizilerek üzerlerine yumurtanın sarısı sürülür. Çörek otu serpilir. 200 C fırında 15 dak. pişirilir.
Ciddi misiiin, bezelyeli haaa...önce birisinin yaptığını yemeliyim, anam kesin yemez :)) Ben açığım yeni tatlara, ama bunu gerçekten ilk defa duyuyorum :)
YanıtlaSilBana bir mail atsana, hiçbiryerde senin mail adresin yook :(
YanıtlaSilbanu@arikkok.com
Güzel görünüyoor =) Afiyet olsuun ♥
YanıtlaSilBu arada çekilişim var buyurmaz mısınız?
http://ebru504.blogspot.com/2012/12/ilk-cekilisim-herkesi-beklerim.html
bezelyeli poğaça mı ??? nasıl olduğunu çok merak ettim doğrusu.ellerine sağlık...
YanıtlaSilBezelyeyi çok severim, eminim çok yakışmıştır.
YanıtlaSilYanılmıyorsam, talaş böreğinde de bezelye olur.
Ellerine sağlık.
mmm nefis görünüyor afiyet olsun :)
YanıtlaSilyaşasın kış mevsimi yaşasın kazaklar
hemen de büyüyüveriyor göbekler