4 Aralık 2012 Salı

Bezelyeli Poğaça

Bezelyeli Poğaça

Bezelyeli Poğaça? Olur mu? Süper oluyor, deneyin...Hazır kazak günleri başlamışken, göbekleri trikolara, her türlü bıngılı yünlere katıp, katıştırma imkanı sağlayan bu harika mevsime kavuşmuşken, vurun karbonhidratın dibine :))

250 gr.Margarin         
1 Yumurta           
1 çay bardağı Süt  
1 tatlı kaşığı Salça  
1 tatlı kaşığı Tuz  
1 pk.Kabartma Tozu   
3 su bardağı Un  
Haşlanmış Bezelye
Beyaz Peynir        
Dereotu
Çörek otu

Bezelyeli Poğaça Detay

Bezelyeler ezilmiş peynir ve dereotu ile karıştırılır. Küp doğranmış margarin, salça, süt, tuz, kabartma tozu ve un yoğurulur. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak elde açılır. İçine harç konularak kapatılır. Yağlanmış fırın tepsisine dizilerek üzerlerine yumurtanın sarısı sürülür. Çörek otu serpilir. 200 C fırında 15 dak. pişirilir. 

6 yorum:

  1. Ciddi misiiin, bezelyeli haaa...önce birisinin yaptığını yemeliyim, anam kesin yemez :)) Ben açığım yeni tatlara, ama bunu gerçekten ilk defa duyuyorum :)

    YanıtlaSil
  2. Bana bir mail atsana, hiçbiryerde senin mail adresin yook :(
    banu@arikkok.com

    YanıtlaSil
  3. Güzel görünüyoor =) Afiyet olsuun ♥
    Bu arada çekilişim var buyurmaz mısınız?
    http://ebru504.blogspot.com/2012/12/ilk-cekilisim-herkesi-beklerim.html

    YanıtlaSil
  4. bezelyeli poğaça mı ??? nasıl olduğunu çok merak ettim doğrusu.ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  5. Bezelyeyi çok severim, eminim çok yakışmıştır.

    Yanılmıyorsam, talaş böreğinde de bezelye olur.

    Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  6. mmm nefis görünüyor afiyet olsun :)
    yaşasın kış mevsimi yaşasın kazaklar

    hemen de büyüyüveriyor göbekler

    YanıtlaSil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...