25 Aralık 2012 Salı

Çikolatalı Melekler

PC183481

Çikolatalılara devam, yılbaşı dolayısıyla melekli olarak..Tadı da çikolatalı, kendisi de..

150 gr.Margarin        
90 gr.Kakaolu Fındık Kreması    
1,5 çay bardağı Pudra Şekeri    
Tuz
1 pk.Vanilya              
3 su bardağı Un                            
6 çorba kaşığı Süt
Hazır Bitter Glazür    
40 gr.Beyaz Çikolata

Bir kasede margarin ve kakaolu fındık kreması mikserle çırpılır. Üzerine pudra şekeri, bir tutam tuz, vanilya, unun yarısı ve süt eklenip tekrar çırpılır. Kalan un eklenerek yoğurulur. Unlanmış tezgahta açılarak kurabiye kalıpları ile kesilir. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilerek 180 C fırında 14 dak. pişirilir. Fırından alınıp, soğumaya bırakılır. Üzerinde yazıldığı şekilde kaynar suda yumuşatılan glazür küçük çukur kaseye boşaltılır. Kurabiyeler glazüre batırılarak süslenir. Glazür soğurken, beyaz çikolata ben-marie usulü eritilip, kurabiyelerin üzerine süslemeler yapılır.

Afiyet Olsun.


melek kurabiye

Yapıp yedikçe bu geyikçik gibi tebessüm yayılsın yüzünüze..

PC183480

1 yorum:

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...