13 Aralık 2012 Perşembe

Yaban Mersinli Çörek

Yaban Mersinli Çörek

İşte, yine hafif tatlı, ama tadına doyulmayan çöreklerden biri daha, çok daha basit, malzemeleri de çok az. Sıkça yapılabilecek tariflerden...
5 su bardağı Un              
100 gr.Margarin    
1,5 çay bardağı Yaban Mersini     
1 pk.Maya
1 çay bardağı Toz şeker   
3 Yumurta             
Süt, Tuz 

Yaban mersinleri suda bekletilir. Maya, un, küçük kesilmiş margarin, 2 yumurta, şeker ve bir tutam tuz, arada süt serpilerek yoğurulur ve yumuşak kıvamlı bir hamur haline gelince ılık bir yerde 30 dak. Bekletilir. Yaban mersinleri süzülüp, kağıt havlu üzerinde fazla suları alınarak  hamura eklenir ve tekrar yoğurulur. 8 parça koparılıp, spiral şekli verilir. Çörekler yağlanmış bir tepsiye dizilip, ılık bir yerde 30 dak.daha bekletilir. Üzerlerine yumurta sürülerek 200 C fırında 15 dak.pişirilir.       
Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...