İşte, yine hafif tatlı, ama tadına doyulmayan çöreklerden biri daha, çok daha basit, malzemeleri de çok az. Sıkça yapılabilecek tariflerden...
5 su bardağı Un
100 gr.Margarin
1,5 çay bardağı Yaban Mersini
1 pk.Maya
100 gr.Margarin
1,5 çay bardağı Yaban Mersini
1 pk.Maya
1 çay bardağı Toz şeker
3 Yumurta
Süt, Tuz
Yaban mersinleri suda bekletilir. Maya, un, küçük kesilmiş margarin, 2 yumurta, şeker ve bir tutam tuz, arada süt serpilerek yoğurulur ve yumuşak kıvamlı bir hamur haline gelince ılık bir yerde 30 dak. Bekletilir. Yaban mersinleri süzülüp, kağıt havlu üzerinde fazla suları alınarak hamura eklenir ve tekrar yoğurulur. 8 parça koparılıp, spiral şekli verilir. Çörekler yağlanmış bir tepsiye dizilip, ılık bir yerde 30 dak.daha bekletilir. Üzerlerine yumurta sürülerek200 C fırında 15 dak.pişirilir.
Afiyet Olsun.
3 Yumurta
Süt, Tuz
Yaban mersinleri suda bekletilir. Maya, un, küçük kesilmiş margarin, 2 yumurta, şeker ve bir tutam tuz, arada süt serpilerek yoğurulur ve yumuşak kıvamlı bir hamur haline gelince ılık bir yerde 30 dak. Bekletilir. Yaban mersinleri süzülüp, kağıt havlu üzerinde fazla suları alınarak hamura eklenir ve tekrar yoğurulur. 8 parça koparılıp, spiral şekli verilir. Çörekler yağlanmış bir tepsiye dizilip, ılık bir yerde 30 dak.daha bekletilir. Üzerlerine yumurta sürülerek
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Ne dersiniz?