Çikolata, baharatlı veya baharatsız, sütlü veya sütsüz, ama çikolata..Bu tarif de çikolata delilerine göre işte, benim gibilere yani.. Kıtırık, çıtırık, boool çikolatalı bir tarif...
125 gr.Margarin
250 gr.Bitter Çikolata
2 su bardağı Toz şeker
2 Yumurta
250 gr.Bitter Çikolata
2 su bardağı Toz şeker
2 Yumurta
1,5 su bardağı Un
13 çorba kaşığı Pudra Şekeri
10 gr.Margarin
13 çorba kaşığı Pudra Şekeri
10 gr.Margarin
2 çorba kaşığı Süt
Bir tencerede 125 gr. Margarin ve 200 gr.bitter çikolata kısık ateşte eritilir. Bir kapta toz şeker, yumurta ve un çırpılır. Margarinli karışım eklenip, çırpmaya devam edilir. Kare bir kalıbın dibine yağlı kağıt serilerek karışım dökülür.180 C fırında 25 dak. Pişirilir. Kek fırından alınınca 10 dak. daha kalıpta bekletilir. Küçük küçük karelere kesilir. Bir kasede pudra şekeri, 10 gr. Margarin ve süt karıştırılıp, kase içi sıcak su dolu başka bir kabın içine oturtulur. Çırpılmaya başlanır. Karışım çikolatalı karelerin üzerine spatulayla sürülür. 50 gr. Bitter çikolata eritilip, kürdanla karelerin üzerine zikzak çizgi süsler yapılır.
Afiyet Olsun
Bir tencerede 125 gr. Margarin ve 200 gr.bitter çikolata kısık ateşte eritilir. Bir kapta toz şeker, yumurta ve un çırpılır. Margarinli karışım eklenip, çırpmaya devam edilir. Kare bir kalıbın dibine yağlı kağıt serilerek karışım dökülür.
Afiyet Olsun
offf... çok cezbedici...
YanıtlaSilelimi ekrandan uzatıp birini derhal kapıp hemen o anda ağzıma atasım var. :)