Yılbaşı ağacını da kurup süsledikten sonra en sevdiğim şey yakınlarında kurabiye bulundurmak, daha doğrusu sergilemek, ne kadar süre ile mümkün olabilirse. İşte yukarıdaki yıldızların tarifi:
1 su bardağı Meyve Şekerlemesi
1,5 kahve fincanı Toz şeker
5 kahve fincanı Un
50 gr.Margarin
1 tatlı kaşığı Rende Portakal Kabuğu
1 Yumurta
Meyve şekerlemeleri suyla yumuşatılıp, toz şekerle karıştırılır. Bir kapta küçük doğranmış margarin, un, yumurta, portakal kabuğu ve şekerlemeler yoğurulur. Hamur 1 saat buzdolabında bekletilir. Elle yassıltılarak kurabiye şekli verilerek 175 C fırında 10 dakika pişirilir.
Adı neden böyle diye soracak olursanız, tabağa koyup mutfağa gidiyorsunuz, bir dönüyorsunuz ki tabak boşalmış, çektiğiniz fotoğraf yanınıza kar kalıyor, hokus pokus, tüm sihir burada :)
Tabağın altındaki tepsimi hatırladınız mı? Geçen yıl yapmıştım ve Yılbaşı Tepsisi diye paylaşmıştım daha önce.
İşte bizimle ikinci yılbaşı olacak bu güzel tepsimin, nice nice yılbaşı kutlamalarına hep birlikte :)
ellerine sağlık elifcim... kurabiyelerin nefis görünüyor... bu akşam ben de linzer kurabiye yaptım... talı ve kurabiye ile arası olmayan eşim gidip gelip yiyor. :)
YanıtlaSiltepsin de çok güzel... evet nice kutalamalara!
cheers! :)
çok lezzetli görünüyolar...
YanıtlaSilkurabiyeler çok güzel ve hemen yenmek istiyorlar. tepside harika olmuş canım ellerine sağlık sevgiler
YanıtlaSil