Bayramda yapmıştım anneciğime, onun için kalpli yaptım ben, üzerindeki marmeladını çekince süngerimsi bir görünüşü oluyor ve kendi görünmeyen bu kayısıların tadının nereden geldiği anlaşılmıyor.
125 gr.Margarin                   
1 su bardağı Toz şeker     
3 Yumurta     
2 su bardağı Un     
Tuz
Limon Kabuğu Rendesi       
Karbonat                         
Kayısı Marmeladı
Yağ eritilip şekerle çırpılır. Teker teker 3 yumurta sarısı eklenir. Un, tuz, limon kabuğu rendesi, karbonat ve 3 yumurtanın kar haline getirilmiş akları eklenir. 165 Derece fırında pişirilir. Kek ılık hale gelince üzerine kayısı marmeladı sürülür.  
Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Ne dersiniz?