1 Aralık 2011 Perşembe

Kayısılı Limonlu Kek


Bayramda yapmıştım anneciğime, onun için kalpli yaptım ben, üzerindeki marmeladını çekince süngerimsi bir görünüşü oluyor ve kendi görünmeyen bu kayısıların tadının nereden geldiği anlaşılmıyor.

125 gr.Margarin                  
1 su bardağı Toz şeker    
3 Yumurta    
2 su bardağı Un    
Tuz
Limon Kabuğu Rendesi      
Karbonat                        
Kayısı Marmeladı

Yağ eritilip şekerle çırpılır. Teker teker 3 yumurta sarısı eklenir. Un, tuz, limon kabuğu rendesi, karbonat ve 3 yumurtanın kar haline getirilmiş akları eklenir. 165 Derece fırında pişirilir. Kek ılık hale gelince üzerine kayısı marmeladı sürülür.  

Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...