11 Ekim 2012 Perşembe

Madlen Kurabiye


Görünüşleri de hoş, yerken dokusu da öyle. Bu etkileyici görüntünün (ve adının tabii bir de) malzemeleri ve tarifi ve çok kolay aslında:

1,5 su bardağı Un               
2 Yumurta    
1 çay kaşığı Kabartma Tozu    
1 su bardağından 1 parmak eksik Pudra Şekeri                       
1 Limon    
130 gr.Margarin

Bir kasede yumurtalarla pudra şekeri çırpılır. Un, kabartma tozu, rendelenmiş limon kabuğu ve 1 çorba kaşığı limon suyu eklenir. Eritilmiş margarine de eklenerek çırpılır. Karışım oda sıcaklığında 20 dak.dinlendirilir. Madlen kalıplarına birer çorba kaşığı doldurularak 190 C fırında 14 dak.pişirilir.     

Evet evet, bütün numarası kullandığımız kalıpta. Ben Carrefour'dan aldım, çok da memnun kaldım. Bu kalıpta ya da bir başkasında, denemenizi tavsiye ederim.

Bir de "birer çorba kaşığı doldurularak" ifadesine dikkat.. Cömertlik yapayım derseniz, midyeden ziyade topa yakın bir durumda oluverir kurabiyeleriniz, beklenenden çok kabarıyorlar pişerken, aman haa, demedi demeyin. Ama deneyin, afiyet olsun..


2 yorum:

  1. Ellerine sağlık,nefis olmuşlar.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. müthiş güzel görünüyor. yapımıda kolaymış. benim madlen kabım yok. nasıl yapsam acaba. limonlu süper olur. mutlaka denicem paylaşım için teşekkürler

    YanıtlaSil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...