Biraz acılı cipse benziyor, biraz tuzlu kurabiyeye, ama hem çayın yanına uygun, hem de bir yemek davetinde aperatiflerin arasına..Buyurun Hardallı Peynir Kurabiyelerimin tarifine:
1 Yumurta
100 gr.Kaşar Peyniri
3 çay kaşığı Hardal
45 gr.Margarin
1 çorba kaşığı Pul biber
2 su bardağı Un
Tuz
Bir kapta kaşar rendesi, yumurtanın sarısı, hardal, yağ, pul biber, tuz, 2 çorba kaşığı su ve un yoğurulur. Hamur oda sıcaklığında 20 dak. dinlendirilir. Hamur merdane ile açılarak kurabiyeler kesilir. Yağlanmış tepsiye dizilip üzerlerine yumurtanın akı sürülür.
Afiyet Olsun, yedikleriniz acı ama ağzınız hep tatlı olsun..
Taze çay demlemiştim, siz de gelin :)))
YanıtlaSilDemli olsun canım benimki, bi de şeker almiyim, tatlandıcı atiyom, bi tane daa kurabiye almaz mıydın?
YanıtlaSilellerinize sağlık harika bi tarif
YanıtlaSil