19 Ekim 2012 Cuma

Ağzınıza Biber Süreyim

Yok yok, kötü laf ettiğiniz için değil, hepinizin dili, birbirinden tatlı, sözleri birbirinden şeker. Bu sefer, bu hafta sonu, acı sevenlere minik ay dedeler yaptım, hardallı, peynirli ve de acılı..

Biraz acılı cipse benziyor, biraz tuzlu kurabiyeye, ama hem çayın yanına uygun, hem de bir yemek davetinde aperatiflerin arasına..Buyurun Hardallı Peynir Kurabiyelerimin tarifine:

1 Yumurta  
100 gr.Kaşar Peyniri  
3 çay kaşığı Hardal  
45 gr.Margarin  
1 çorba kaşığı Pul biber
2 su bardağı Un                             
Tuz

Bir kapta kaşar rendesi, yumurtanın sarısı, hardal, yağ, pul biber, tuz, 2 çorba kaşığı su ve un yoğurulur. Hamur oda sıcaklığında 20 dak. dinlendirilir. Hamur merdane ile açılarak kurabiyeler kesilir. Yağlanmış tepsiye dizilip üzerlerine yumurtanın akı sürülür. 200 C fırında 15 dak.pişirilir.   

Afiyet Olsun, yedikleriniz acı ama ağzınız hep tatlı olsun..

3 yorum:

  1. Taze çay demlemiştim, siz de gelin :)))

    YanıtlaSil
  2. Demli olsun canım benimki, bi de şeker almiyim, tatlandıcı atiyom, bi tane daa kurabiye almaz mıydın?

    YanıtlaSil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...