26 Nisan 2012 Perşembe

Kaşarlı Dilimler


Tuzlucuları ihmal etmemek adına, sanki milföy hamurundan yapılmış gibi çıtır çıtır bir ikram:

4 su bardağı Un       
1 paket Kabartma Tozu    
1 tatlı kaşığı Tuz    
250 gr.Margarin    
2 Yumurta
1 tatlı kaşığı Kekik  
1,5 çay bardağı Süt           
1 su bardağı Kaşar Rendesi

Un, kabartma tozu, tuz, küçük küçük kesilmiş margarine yoğurulur. 1 yumurta, kekik, süt eklenerek, hamur unlanmış bir tezgahta dikdörtgen şekilde açılır. Üzerine 1 yumurta sarısı sürülerek, kaşar rendesi serpilir. 2 parmak en, 5 parmak boyunda dikdörtgenler halinde kesilip, yağlanmış tepsiye dizilir. 175 C fırında 20 dak.pişirilir.

Afiyet Olsun

1 yorum:

  1. O nefis,damak tadima cok uygun.Not ettim,tarif icin tesekkür ederim ;)

    YanıtlaSil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...