Tuzlucuları ihmal etmemek adına, sanki milföy hamurundan yapılmış gibi çıtır çıtır bir ikram:
4 su bardağı Un
1 paket Kabartma Tozu
1 tatlı kaşığı Tuz
250 gr.Margarin
2 Yumurta
1 tatlı kaşığı Kekik
1,5 çay bardağı Süt
1 su bardağı Kaşar Rendesi
Un, kabartma tozu, tuz, küçük küçük kesilmiş margarine yoğurulur. 1 yumurta, kekik, süt eklenerek, hamur unlanmış bir tezgahta dikdörtgen şekilde açılır. Üzerine 1 yumurta sarısı sürülerek, kaşar rendesi serpilir. 2 parmak en, 5 parmak boyunda dikdörtgenler halinde kesilip, yağlanmış tepsiye dizilir. 175 C fırında 20 dak.pişirilir.
Afiyet Olsun
O nefis,damak tadima cok uygun.Not ettim,tarif icin tesekkür ederim ;)
YanıtlaSil