Bu nefis mi nefis tarif, Pazarları Hürriyet'te yazan Civan Er'den... Tatlı zevklerimiz uyuyor, her tarifi kesinlikle beklediğiniz sonucu veriyor. Pekmezli feşmekan eti, bezelye kızartması falan diye fantezileri çok bana uygun değil ama, tatlı-şekerli tüm tariflerine bayılıyorum, profesyonel de bir sonuç çıkıyor tariflerinin güzelliği sayesinde. Çook teşekkür ediyorum kendisine bu vesile ile.
Bu tarifi beze yapmaktan çekinenler hiç kaçırmasınlar, kahveye bayılanlar, yemeye doyamayanları zaten saymıyorum bile, denemeye değer.
Bugünkü fırtınada uçuşmadıysanız henüz, kahveli bezelerimi tadıp uçuşa geçebilirsiniz:)
1,5 çay bardağı Toz Şeker
2 Yumurta Akı
1 çay kaşığı Türk Kahvesi
Tuz
100 gr.Kaymak
Çekilmiş Antep Fıstığı
Yumurtalar oda sıcaklığında bekletilir. Toz şeker birkaç tur rondodan geçirilerek inceltilir. Fırın 125 C' de ısıtılır. Yumurtaların akları bir tutam tuzla mikserde çırpılır. Beyazlar kabarmaya başlayınca yavaş yavaş şeker eklenip çırpmaya devam edilir. Kahve eklenip son bir defa daha çırpılır. Fırın tepsisine yağlı kağıt serilir. Karışım krema torbasıyla aralıklı olarak yağlı kağıdın üzerine sıkılır. Fırında 30 dk. Pişirilir. Bezeler fırından alınıp 5 dak. sertleşmesi beklenip, kağıttan ayırılır. Oda sıcaklığına geldiğinde düz kısımlarına kaymak sürülüp antep fıstığı serpilerek sandviç yapılır.
Afiyet Olsun, iyi uçuşlar :)
bezeyi çok severim, birkaç kez denedim ama başaramadım bir daha denesem mi ki? ellerine sağlık, enfes.
YanıtlaSilÇok kolay gözüküyor bezeyi de çok severim. Mutlaka denicem, teşekkürler. Size de afiyet olsun
YanıtlaSilayayyyyyyy
YanıtlaSiltabagi alip kacmak geldi icimden:)))))))))
cok nefis duruyolar
ellerine saglik
ELİFCİM ÇOK HOŞBİR LEZZET OLMUŞ
YanıtlaSilELLERİNE SAĞLIK
:)