20 Nisan 2012 Cuma

Cevizli Elmalı Kek


İşte basiittt mi basiittt, pratik bir kek. Evde elma bulduğunuz her zaman, hemen çayın yanına yetiştirebileceğiniz türden.

1 su bardağı Un                     
1 su bardağı Toz şeker     
3 Yumurta    
1 su bardağı Ceviz    
1 Elma Rendesi    
1 paket Kabartma Tozu  
Tarçın

Tüm malzeme karıştırılarak, kek kalıbına dökülür ve 175 C fırında 30 dak. pişirilir.  

Yemesi yapmasından daha uzun süren şeyleri seviyorum :)

Afiyet Olsun.

7 yorum:

  1. Ellerinize sağlık çok nefis görünüyor kekin her çetinini çok seviyorum bir dilim aldım gidiyorum.
    İyi Günler.

    YanıtlaSil
  2. Çayımı aldım geldim.Ellerine sağlık canım.Mutlu bir hafta sonu geçirmenizi diliyorum.Sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. güzel görünüyor ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  4. bir kere denemiştim kek çöktü,kabarmadı, elmalardan mı acaba diye düşünmüştüm. içi hamur kalmış gibiydi, elma neden olmuş olabilir mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zannetmiyorum. Kekler pişerken ilk 20 dak. çok önmeli oluyor. İlk 20 dak. geçmeden fırının kapağını açarsan, keki bir kontrol edeyim pişmiş mi, falan dersen, çöküveriyor, sende de olmasın böyle bir durum?

      Sil
  5. evde birşeyler olmayı bekleyen elmalarım var:)))), çok teşekkürler, ellerine sağlık

    YanıtlaSil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...