Bir cheese cake ki, "yapamadım, başaramadım" deme şansınız yok, garantili. Tarif Martha Stewart'tan:
Tabanı:
1 pk.Kepekli Bisküvi
2 çorba kaşığı Toz Şeker
90 gr.Margarin
Tuz
Kreması:
350 gr.Labne Peynir
¼ kahve fincanı Un
2/3 çay bardağı Toz Şeker
½ kahve fincanı Yoğurt
1 pk.Vanilya
1 Yumurta
Sosu:
250 gr.Ahududu
½ kahve fincanı Toz şeker
1 çay kaşığı Toz Jelatin
Limon
Kelepçeli bir kek kalıbının alt tarafına alüminyum folyo sarılır. Kalıbın dibi yağlanır. Kepekli bisküvi şeker ve bir tutam tuzla rondodan geçirilir. İçine eritilmiş yağ eklenip tekrar çevirilir. Kalıbın en dibine bastırarak yayılır ve 175 C fırında 10 dak.pişirilir.
Derin bir kapta peynirle un çırpılır. Şeker, yoğurt ve vanilya eklenerek çırpmaya devam edilir. Yumurta eklenip tekrar çırpılır. Yüksek kenarlı bir tepsiye kaynar su doldurulur. Fırından alınan kek kalıbı suyun içine oturtulur. Üzerine krema karışımı yayılır. 175 C fırında 45 dak. Pişirilir. Sonra fırının ısısı 160 C’ye düşürülerek 30 dak. Daha pişirilir. Fırından alınıp ılınmaya bırakılır. Ahududu, şeker ve 3-4 damla limon rondodan geçirilir. Bir tavaya alınıp içine toz jelatin (veya tart jölesi) eklenip kısık ateşte ısıtılır. Ilık hale gelince cheese cake’in üzerine yayılır. Oda sıcaklığına gelen kek buzdolabında bir gece bekletilir. Ertesi gün kalıptan çıkarılarak servis tabağına alınır.
Bu da bir dilim, hatta silip süpürülen son dilim:)
Afiyet Olsun.
yedim nefis olmuş canım
YanıtlaSilbende farklı Cheese Cake var gel elifim ikram edeyim
selamlar
:)
ellerine sağlık harika görünüyor.afiyetler olsun.
YanıtlaSilcheese keki çok severim hele evde yapılmış olanını ama başarabilir miyim bilmiyorum, ellerine sağlık enfes görünüyor:)))
YanıtlaSil