2 Nisan 2012 Pazartesi

Yemişli Kurabiye


Klasik bir kurabiye bu, hatta sıradan, ama annelerimizin, komşu teyzelerimizin pişirdikleri gibi alışılagelmiş ve insana kendini güvende hissettiren, şaşırtmayan bir kurabiye...


250 gr.Margarin    
2 Yumurta    
1 su bardağı Toz şeker    
4 su bardağı Un 
1 çay kaşığı Karbonat
1 çay bardağı Kuru Üzüm            
1 çay bardağı Ceviz 

Bir kasede küçük küçük kesilmiş margarin, yumurta, şeker, un ve karbonat yoğurulur. Üzüm ve irice dövülmüş ceviz eklenir. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak hafifçe bastırılarak yağlanmış tepsiye dizilir. 175 C fırında 30 dakika pembeleşene kadar pişirilir.

Afiyet Olsun.

4 yorum:

  1. Canımmm yorumun için çok teşekkür ederim,sağol...
    kurabiyeler enfes görünüyor,ellerine sağlık yiyenlere afiyet olsun...

    YanıtlaSil
  2. Canımmmm yorumun için teşekkür ederim...kurabiye enfes görünüyor,afiyet şifa olsun sizlere...

    YanıtlaSil
  3. kuru üzüm ve ceviz birlikteliğini severim, mis gibi, ellerine sağlık Elifcim.

    YanıtlaSil
  4. Ellerinize sağlık kurabiye çok güzel görünüyor.takibime aldım bende beklerim.İyi günler...)))

    YanıtlaSil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...