26 Haziran 2014 Perşembe

Bal Peteği


Yılın en sıcak gününü yaşadığımız İstanbul'da, Hıdiv Kasrı'nda sabah kahvaltılarına bir aylık veda törenini takiben eve döndük, ayılıp bayılıyoruz bir yandan, bir yandan da ev içi aktivitelerine devam..Mesela Bal Peteği ile..

Özellikle çocukların bayılacağı bir şekerleme bu. Çıtırık bir şey çünkü. Gofretten az daha sert, bu yüzden aslında her yaşa uygun.


"Durum bildiğiniz gibi değil, ben iyice yoldan çıktım" diyenler için çikolataya batırılarak da yenebilir, şekerlemeler öğütülüp tereyağı ile karıştırıldıktan sonra ballı çıtır tereyağı şeklinde kahvaltılık olarak da..Öyle pratik ki, çocuklular, kalkın yapın hemen sizinkilere evdeki bir kaç malzeme ile..Bu yazın favorisi bu olacaktır evde, kesin..


¾ su bardağı Toz şeker     
2 çorba kaşığı Bal     
2 çorba kaşığı Su     
1 tatlı kaşığı Karbonat 

 Bir tepsiye yağlı kağıt serilerek üzeri sıvı yağla hafifçe yağlanır. Bir tavada şeker, bal ve su hiç karıştırmadan kaynatılır. Şekerin rengi kahverengileşmeye başlayınca tava ocaktan alınıp üzerine karbonat eklenip, hızlıca bir kaç kere karıştırılır. Karışım, kabarcıklarının sönmemesi için kaşık vs. İle hiç karıştırılmadan veya yaymaya çalışılmadan yağlı kağıdın üzerine dökülür. 30 dak. Oda ısısında sertleşmeye bırakılır.  Küçük parçalara bölünerek servis yapılır.


Afiyet olsun, bu sıcak havalarda serinlerde geçsin günleriniz..


6 yorum:

  1. çok güzelmiş,eline sağlık

    YanıtlaSil
  2. Çok baştan çıkarıcı görünüyor ; )

    YanıtlaSil
  3. süper kolay vede hoş görünüyor denemek lazım:)

    YanıtlaSil
  4. aman tanrım diyor ve gözlerimi kocaman açıyorum, kahve için mi, bahane yoksa tatlı için mi kahve...hepsi hepsi

    YanıtlaSil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...