Sıcak, İstanbul çok sıcak ve nemliydi bugün..Mozaik pastamı dolaba atar atmaz, öğle yemeğinden hemen sonra biz de kendimizi Dragos'a attık..Biraz esinti için, bol yeşillik, deniz ve sohbetimize çayın hararet alan sıcaklığını katmak için...
Mozaik pastamın tarifi Peggy Porschen’ın kitabından. Prens William’ın en sevdiği tatlı olduğu için
Kraliyet Düğününün sabahında kahvaltıda ikram edildiğinden söz ediyor
kitabında. Ben de bizim klasik mozaik pastalar yanında oldukça süslü ve havalı
bu mozaik pastanın Adını Mozaik Royal diye değiştirdim. Bu pasta, mozaik
pastaya bakışınızı değiştirecek..
300 gr.Bitter Çikolata
3 çorba kaşığı Bal
145 gr.Pötibör Bisküvi
35 gr.Antep Fıstığı
75 gr.Fındık
45 gr.Pembe ve Beyaz Marshmallow
Bir tencerede yağ, çikolata ve bal eritilir. Bir kasede bisküviler kırılıp, toz haline getirilmiş fındık, doğranmış fıstık ve ikiye bölünmüş marsmallowlarla karıştırılır. Üzerine çikolatalı karışım eklenip, hamur iyice bütünleşene kadar karıştırılır. Yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye dökülüp, spatula ile sıkılaştırılır ve üzeri düzeltilir. Buzdolabında katılaşana kadar bir kaç saat bekletildikten sonra dilimlenerek servis yapılır.
Afiyet Olsun, herkese yeşili bol, mavisi bol, sohbeti bol günler diliyorum..
E royal sıfatını hak etmiş gerçekten! Görüntüsü bile yeter. Size afiyet, bal, çikolata olsun.
YanıtlaSilGörüntü 10 nomara,tadını da tahmin eder gibiyim,ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilellerine sağlık, enfes görünüyor:)))
YanıtlaSiloff şahane görünüyor bu! yemede yanında yat dediklerinden:)
YanıtlaSilmozaik pasta çocukluğumdan bu yana varolan değişmeyen tatlardan, pek severim, lakin bu değişik bir tarif modern zamanların mozaik pastası olmuş gibi, afiyet bal ve çikolata olsun.
YanıtlaSil