Kendinden nemli bu pandispanya, krem şantinin hafifliği ve çileklerin
ferahlığı ile, ne yazık ki henüz daha yaza tam da kavuşamamışken ve ne mutlu ki hala çileklerden ayrılmamışken, baharı kutluyor..
5
Yumurta
1,5 çay bardağı Toz şeker
½ çay bardağı Sıvı yağ
2 su bardağı Un
1 pk. Kabartma Tozu
Kreması:
1 su bardağı Süt
2 pk.Krem Şanti
2 çorba Kaşığı Pudra Şekeri
Çilek
Bir
kasede yumurtalarla şeker çırpılır. Sıvı yağ eklenir. Bir kapta karıştırılan un
ve kabartma tozu üzerine eklenerek, bir spatula ile yumurtalı karşımla
karıştırılır. Kelepçeli bir kek kalıbında 180 C fırında 30 dak. Pişirilir.
Ertesi gün pandispanya enlemesine ikiye bölünür. Bir kasede süt, krem şanti ve pudra
şekeri çırpılır. Pandispanyanın arasına sürülüp, üzerine doğranmış çilekler
serpilir. Pastanın üzeri ve yanları da kalan krema ile sıvanıp, çileklerle
süslenir.
Afiyet Olsun, yeni haftanız bahar tazeliğinde geçsin..
ellerine sağlık, nefis görünüyor.
YanıtlaSilSahiden tamda yaz pastası, krem şanti ile çileğin birleşiminin dayanılmaz güzelliği, dana ne olsun ki:)
YanıtlaSil