22 Haziran 2014 Pazar

Çilekli Bahar Pastası


Kendinden nemli bu pandispanya, krem şantinin hafifliği ve çileklerin ferahlığı ile, ne yazık ki henüz daha yaza tam da kavuşamamışken ve ne mutlu ki hala çileklerden ayrılmamışken, baharı kutluyor..

5 Yumurta     
1,5 çay bardağı Toz şeker     
½ çay bardağı Sıvı yağ     
2 su bardağı Un     
1 pk. Kabartma Tozu     
Kreması: 
1 su bardağı Süt     
2 pk.Krem Şanti     
2 çorba Kaşığı Pudra Şekeri     
Çilek  

Bir kasede yumurtalarla şeker çırpılır. Sıvı yağ eklenir. Bir kapta karıştırılan un ve kabartma tozu üzerine eklenerek, bir spatula ile yumurtalı karşımla karıştırılır. Kelepçeli bir kek kalıbında 180 C fırında 30 dak. Pişirilir. Ertesi gün pandispanya enlemesine ikiye bölünür. Bir kasede süt, krem şanti ve pudra şekeri çırpılır. Pandispanyanın arasına sürülüp, üzerine doğranmış çilekler serpilir. Pastanın üzeri ve yanları da kalan krema ile sıvanıp, çileklerle süslenir.                   

Afiyet Olsun, yeni haftanız bahar tazeliğinde geçsin..


2 yorum:

  1. ellerine sağlık, nefis görünüyor.

    YanıtlaSil
  2. Sahiden tamda yaz pastası, krem şanti ile çileğin birleşiminin dayanılmaz güzelliği, dana ne olsun ki:)

    YanıtlaSil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...