29 Haziran 2014 Pazar

Balkabaklı Kek


Pardon :))


Havuçlu kekin farklı aromada bir versiyonu ve kendinden nemli bir kek..Akşam ikramları için ideal..

1 dilim rendelenmiş Bal kabağı
1,5 su bardağı Toz şeker
4 Yumurta
1 su bardağı Sıvı yağ
1 su bardağı Yoğurt
1 pk.Vanilya
1 pk.Kabartma Tozu
1 tatlı kaşığı Tarçın
1 Limonun Rendelenmiş Kabuğu
1 kahve fincanı Ceviz
2,5 su bardağı un

Toz şeker ve yumurtalar çırpılır. Cevizler irice kıyılarak kalan tüm malzeme ile birlikte yumurtalara eklenerek tekrar çırpılır. Karışım yağlanmış kek kalıbına dökülüp 180 C fırında 30 dak. Pişirilir. 

Afiyet Olsun..

8 yorum:

  1. Kışın ben de çok yaptım balkabaklı kekten ve çok da sevdik tadını :) Hala var dilimlenmiş balkabakları, babam köyde yetiştiriyor, koskocamanlar ki bir de, bitmek bilmiyor ;)
    Ne güzel olmuş şekli de :) Ellerine sağlık Elifçim, afiyetler olsun. :)

    YanıtlaSil
  2. Elifcim bayılırım,biz buralarda artık balkabağı bulamıyoruz..Kışa artık nasipse.ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  3. derindondurucuda balkabağı püresi var:)

    YanıtlaSil
  4. Kışa denemeli, nasıl bir tadı ve kokusu olur merak ettm. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  5. Balkabaklı kekmi?? bu yaratıcılığa şapka çıkardım resmen! tadını da çook merak ettim.)

    YanıtlaSil
  6. Ben de dondurucudakilerden kullandım doğrusu, malum biz küçük bir aileyiz, ama kabağı dilimle de satmıyorlar, birazını pişirsem, kalanı dondurucuda...İyi de dayanıyor kerata :))

    YanıtlaSil
  7. nasıl güzel bir kek kalıbıdır o öyle, tatlı sever sayfaları dolaşmak da çok lezzetli bir tur oluyor, bal kabağı her şeye yakışır, bence çok lezzetli olmuştur. mmmm afiyet bal kabak olsun :)))

    YanıtlaSil
  8. Bu kek kalıbı ne güzelmiş. Daha kekin tarifini okumadan gözüm takıldı kaldı ♥
    Balkabağı mı ? Mımmm nefis olur nefis. Bak İzmir'in meşhur pastanesi vardır Reyhan diye orada bir balkabaklı pasta yaparlar yeme de yanında yat. Bu kek kadar leziz olmasa da yenir yani:)

    YanıtlaSil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...