Evde olduğunu anlamanın yolu, fırından eve yayılan kokulardan geçiyor...En lezzetli hamur işlerini her yerde bulabilir insan ama, eve yayılan o ılık koku, işte o hiç bir yerde bulunmaz..
Bu numaracı, poğaça taklidi yapıyor, ama siz inanmayın ona..İlk ısırışta ortaya çıkacak foyası, hışır hışır sesler çıkaracak..Onun için zaten adı Katmerli Börek..
260 gr.Margarin
4 su bardağı Un
1 su bardağı Yoğurt
1 tatlı kaşığı Tuz
1 çay kaşığı Karbonat
½ demet Maydanoz
250 gr.Kıyma
1 Domates
1 Sivri Biber
1 Soğan
Karabiber
2 Yumurta
Az yağda kıyma ve kıyılmış soğan kavurulur. İçine küp küp kesilmiş domates, kıyılmış biber, maydanoz, tuz ve karabiber eklenir. 250 gr.yağ eritilir. Bir kasede yağ, un, yoğurt, tuz ve karbonat hamur yapılır. Hamur 8 parçaya bölünerek 1 gece dolapta bekletilir. Her beze açılıp, aralarına eritilmiş 10 gr.yağ sürülerek üst üste konur. Dikdörtgen açılan hamurun uzun tarafına kıymalı iç yayılarak rulo yapılır. Rulo 5 cm .boyunda parçalara kesilip, yağlanmış tepsiye dizilir ve üzerlerine yumurta sarıları sürülür. 200 C fırında 25 dk. kızarana kadar pişirilir.
Afiyet Olsun..
Meraklısına not: Foya, parıltısını artırmak için elmas taşlarının altlarına konan ince metal yaprağa deniyor..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Ne dersiniz?