4 Ocak 2016 Pazartesi

Ağır Ağır



Yeni yıla ben de yeni kararlarla başlayanlardanım.."Ağır" olacağım bu yıl, ağır aksak hatta..An itibari ile ayağımı gazdan çekmeye niyetlendim..Ben de o "hiç bir şeye yetişemeyen", o yüzden de "hiç bir şey yapmayan" kadınların yolunu izlemeye çalışacağım biraz da.Suyun akışına bırakacağım kendimi, akarsa aktığı yere, akmazsa, durduğumuz yerde artık, ne yapalım? 

Çorba karıştırırken kitap okumalar, bulaşık yerleştirirken tepsi boyamalar, yemek tarifi alırken işlemeler, telefonla konuşurken örmeler bitmiştir artık..Teker teker yapılacak tüm işler ve yapılamayan tüm işler için vicdanın sesine de kulak verilmeyecektir bu yıl..Aynı anda tek iş, bazen hiç iş..Rölantiye alıyorum, haberiniz ola..  



Sitem değil, kızgınlık, kırgınlık hiç değil benimki..Sadece bu yıl, bükemediğim elini öpmenin vaktidir "zaman" denen canavarın..Ben haka taze bir çiçek edası ile gülümserken aynalara, göz kenarlarımda beliriveren artık iyice de derince o kaz ayaklarını görmenin ve sevmenin vaktidir. Ahtapot olup saldırsan tüm kollarınla bitirmeye yetişemeyeceğin kafandaki bin bir projeyi bitirmenin değil, hayali ile bile sevinmenin vaktidir...Varsın "durdu" desinler, varsın "duruldu", "yoruldu" desinler..Vakit elinde köz üstünde ağır ağır pişmiş bir yorgunluk kahvesi, yaptıklarını gururla, yapacaklarını hala umutla hatırlayıp, kalıbı temelli dinlendirmeden önceki son çeyreklere yaklaşırken yormadan, yorulmadan, tadına vararak doğumundan batımına o günü içine çekme vaktidir.

O zaman bu kısa hayatın tamamlamayı umut ettiğimiz bu yeni yılını da tatlı ile, Kakaolu Islak Kek ile karşılayalım, aldığım kararlar tatlı olsun, sonuçları tatlı olsun, tadımız hep yerinde olsun.. 

2 su bardağı Toz şeker     
2 su bardağı Un     
3 Yumurta     
125 gr.Margarin     
2 su bardağı Süt     
4 çorba kaşığı Kakao     
1 pk.Vanilya     
1 pk.Kabartma    
Süslemek İçin: Krem Şanti

Margarin eritilir. 1 su bardağı süt ve kalan tüm malzeme ile çırpılır. Yağlanmış kare bir tepsiye dökülerek 180 C fırında 45 dak. Pişirilir. Fırından çıkıp ılık hale geldiğinde üzerine kalan 1 bardak süt dökülür. Soğuduğunda krem şanti ile süslenerek servis yapılır.   

Afiyet Olsun.



5 yorum:

  1. Öyle mi diyorsun Elifçim? Elbette sen ne dersen o :) Amma velakin bunu dediğin postta bile bir ıslak kek var :)))
    Olsun, varsın öyle olsun, az yavaşla ama her ne yaparsan yine çok özel olacağı kesin, mutlu seneler olsun canım, hep birlikte inşallah...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim, böyle düşünmen ne güzel, artık durabildiğimiz kadarıyla işte, can çıkıyor, huy çıkmıyor sonuçta..

      Sil
  2. ah ne güzel anlatmışsın elif.. yazıda birazda kendimi buldum..
    çok haklısın, herşeye yetmeye çalışmaktan ve yetişemeyince mutsuz olmaktansa biraz rölantide gitmek, az biraz keyif yapmak, tv karşısında şööle uzanıp miskinlik etmekte hakkımız değilmi ama..
    aldığın kararları uygulayacağın güzel bir yıl dilerim bende sana..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. inşallah bu yıl sakinleşiriz, sakinliklerimizi birbirimize bulaştırırız azıcık:))

      Sil
  3. Datça'nin yerlileri o kadar sakin ve ağır yasarlarki hayatı, acelesi olanlara da derlerki,
    "Madem acelen var, Datça da ne işin var" ben Datça'da yasayali bayagi ağırlaştırılmış. Fena olmuyor. Darısı başına.

    YanıtlaSil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...