"Elma" dersem biliyorum herkes çıkar saklandığı yerden..Herkes sever zaten elmayı, öyle güzel bir meyvedir. Ben elime alıp ısırarak yemeyi severim en çok..Küçükken düşen dişlerimin çoğu elmanın üzerinde kalmıştır..Üniversite sınavlarına çalışırken her bir deneme testi başına kaç elma yediğimi hatırlamam bile..Küçük küçük Amasya olanından, iri-sarı golden olanlarına kadar, her boyda, her renkte elma..
Elmalı tartlar, kekler de güzel olur, ama galiba bunlarda benim sevdiğim pişmiş elmadan çok elmanın keke verdiği o nem ve elma ile birlikte kullanılan baharatlar..Adem'den beri elimizde, soframızda, en kolay ulaşılan meyvelerden biri elma, bugün ona saygı günü olsun, Elmalı bir Muffin ile..Aynı zamanda vegan bir tarif, yumurtasız..
75 ml. Sıvı yağ
100 gr.Toz şeker
175 gr.Un
1 tatlı kaşığı Kabartma Tozu
1/2 çay kaşığı Toz Tarçın
½ çay kaşığı Toz Kakule
2 Elma
Üzeri İçin:
Toz şeker
Muskat
Elmalar rendelenir ve tüm kek malzemesi ile birlikte çırpılarak yağlanmış muffin kalıplarına doldurulur. Bir kapta biraz toz şekerle muskat rendesi karıştırılır. Keklerin üzerine serpilir. 180 C fırında 35 dak. Pişirilir.
Afiyet Olsun. Mutlu bir hafta sonu diliyorum herkese..
Elma sever olarak ayrıca beğendim.
YanıtlaSilsevindim, o zaman eğer deneyecek olursan, şimdiden afiyet olsun..
SilYumurta olmadan ne de güzel kabarmış. Elmali olması ayrı güzel.
YanıtlaSilEvet, yumurtanın yokluğu hiç hissedilmiyor bu kekte..
SilYalnız veganlar mı yumurtasevmezler de yaşadı :-)
YanıtlaSilDoğru, hele de kekin içindeki buram buram yumurta kokusuna tahammül edemeyenler için:))
Silseni güzel bir mimle mimledim. Kadın demek . Lütfen sende yap, dikkat çekelim:)
YanıtlaSil