8 Ekim 2020 Perşembe

Cevizli İstiridye Tatlısı

Şekli tam yazlık, tadı ise cevizli ev baklasını hatırlatıyor damağa değdiğinde.."Aman canım, ne farkı var şekerpareden" diye başladığım yolculuk, burada "size anlatmazsam olmaz" diye noktalandı işte..Şimdiden afiyet olsun deneyeceklere..




150 gr. Oda Sıcaklığında Margarin   

1 çay bardağı İnce Dövülmüş Ceviz

1 Yumurta

1 çay bardağı İrmik

1,5 su bardağı Un

1 pk.Kabartma Tozu

1 pk.Vanilya

Şerbeti

2,5 su bardağı Su

2 su bardağı Tozşeker

1 dilim Limon

 

İlk once şerbet için su, şeker ve 1 dilim limon kaynatılır. Kaynama başlayınca altı kısılarak 4 dakikak daha kaynatılarak ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.

Tüm hamur malzemesi yoğurulur. İstiridye şekli verilerek fırın tepsisine dizlirir. 165 C fırında 40 dak. Pişirilir. Fırından çıkınca 5 dak. bekletilip, üzerine soğuk şerbet gezdirilir. Bir kaç saat dinlendirildikten sonra servis yapılır.

 Afiyet Olsun. 


6 yorum:

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...