20 Ocak 2016 Çarşamba

Kekikli Yulaflı



Bu seferki çok masum..Hem de sıvı yağlı..Ama tadı tuzu da yerinde hani..Aynı diyet bisküvi tadında, benim de belki de pek çoğunuz gibi ilk gençliğimde temel gıda maddesi olarak kemirerek formumu koruduğum Altınbaşak tadında..Belki de onun için böyle saf, masum, sevimli geldi, kim bilir? İnsan bazen damağında gençliğini hatırlayınca, Yıllar o günlerde durmuş, zaman hiç akmamış gibi geliyor.. 

Malzemesi de çok az, yapımı da pek kısa..Buyurun:



200 gr.Yulaf Ezmesi     
3 çorba kaşığı Sıvı yağ     
1,5 çay kaşığı Tuz     
3 çorba kaşığı Kekik
12 çorba kaşığı Su

Tüm malzeme rondodan geçirilir. Unlanmış tezgahta ince açılarak kurabiye kalıpları ile kesilir. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilip üzerlerine kekik serpilir. 180 C fırında 15 dak. Pişirilir. 

Afiyet Olsun.

4 yorum:

  1. Yulafli bisküvi çok sağlıklı hafif.

    YanıtlaSil
  2. Cidden çok leziz ve hafif görünüyor. Eline koluna sağlık. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler, sonunda seni de mutfağa sokacağız bu gidişle:))

      Sil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...