13 Ocak 2016 Çarşamba

Evdeyken



Evde biraz da tığla yapılan işlere eğilirken, eskilerden hatırladığım zincirleri, sık iğneleri daha modern bir şeylerde kullanma çalışmaları ile meşgulken, ekmek hamurları hazırlamaya, sabırla mayalanmasını beklemeye, pişirmeye daha çok vaktim oluyor..Elime sinen tığın kokusu, evi dolduran taze ekmek kokusuna karışırken, "evdeyim" diyorum gülümseyerek..

bu gün anlatacağım ekmek hem otlu, hem kepekli..Sağlıklı bir tarif yani, bizim buralarda her zaman rastlanmayan türden:)) Afiyet olsun şimdiden..

1 su bardağı+1 kahve fincanı Su   
3,5 su bardağı Kepekli Un   
25 gr.Margarin   
1 tatlı kaşığı Tuz
1 tatlı kaşığı Toz şeker                   
4 çay kaşığı Maya                
1 çay bardağı Yulaf
2 çorba kaşığı Taze Baharat (maydanoz, dereotu, kekik, fesleğen)
1 çorba kaşığı Pekmez                  
Süt  

4 muffin kalıbı yağlanıp, içlerine un serpilir. Bir kapta un, tuz ve küp kesilmiş yağ karıştırılır. Maya, şeker, yulaf ve kıyılmış taze baharatlar eklenir. Pekmez ve suyla hamur yapılır. Hamurun üstü kapatılarak oda sıcaklığında 1 saat bekletilir. Hamur tekrar yoğurularak küçük toplar yapılır ve kalıplara yerleştirilir. Üzerleri kapatılarak oda sıcaklığında 1 saat bekletilir. Üzerlerine fırça ile süt sürülüp yulaf serpilir. 200 C fırında 35 dak.pişirilir.   

Afiyet Olsun.

1 yorum:

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...