24 Ocak 2016 Pazar
Mandalina
Çocukken kendisini yemeye bayıldığımız, ama beyaz ipliksi kısımlarını itina ile temizledikten sonra, hele kabuğunu birbirimize sıkmadan yapamadığımız mandalina..Pek bir yerlerde kullanmadığımız, o doğal hali ile atıştırmak dışında pek de ilgi göstermediğimiz mandalina..Şimdi tam da her yer mandalinalarla dolmuşken, biraz lorla karıştırıp tartı da mandalinalı yapıp kendimi affettirebilirim belki..
Tarife geçmeden önce belirtmek istediğim bir şey var ki, bu tart hamurunun kıvamı çok iyi, her türlü tart için tavsiye ederim, bir kenara not edin..Bir de tam buğday unundan, sağlıksa sağlık, lezzetse lezzet yani, hizmette sınır yok gördüğünüz gibi:))
250 gr.Tam Buğday Unu
200 gr.Lor
125 gr. Margarin
75 gr.Toz şeker
70 gr.Pudra Şekeri
50 gr.Hazır Krema
25 gr.Bal
4 Mandalina
2 Yumurta Sarısı
2 Yumurta
1 pk.Vanilya
1 Portakal
Tuz
Bir kapta küp küp kesilmiş margarin, pudra şekeri, yumurta sarıları, 1 yumurta, vanilya, tuz ve un yoğurulur. Hamur 2 saat buzdolabında dinlenmeye bırakılır. Bu arada mandalinalar kabukları ile birlikte ikiye kesilerek üzerlerine çıkacak kadar su ile 2 dakika kaynatılır. Kabukları soyulup birkaç dilim süsleme için ayırıldıktan sonra kalanları küp küp doğranarak bal ile birlikte bir tavada 15 dak. suyunu çekene kadar pişirilip soğumaya bırakılır. Mandalinalar soğuduğunda içine lor, 1 yumurta, krema, portakalın kabuğunun rendesi ve toz şeker eklenip karıştırılır. Tart hamuru açılarak yağlanmış tart kalıbına yayılır. Üzerine mandalinalı karışım doldurulup 180 C fırında 50 dak. Pişirilir. Oda sıcaklığına geldiğinde üzeri pudra şekeri ve mandalina dilimleri ile süslenir.
Afiyet Olsun.. Güzel bir hafta diliyorum herkese..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Miss gibi bir tartta yapılmışsa, hafta sonu baya keyifli geçmiş demek ki. :)
YanıtlaSilSevgiler!
Öyle, bu karlı zamanlarda en büyük eğlencemiz oldu yemek, içmek :))
Silsoğuk kış günlerine inat, içimizi hep sıcak tutan sevgili blog arkadaşlarıma selam olsun:)
YanıtlaSilBenden de inceliği ve zerafetiyle blogumu boynu bükük, postlarımı yorumsuz bırakmayan tüm blog arkadaşlarıma selam olsun, kucak dolusu..
SilOgulla elmalı yaptık. Birde mandalina deneyelim. Teşekkürler
YanıtlaSil