18 Haziran 2014 Çarşamba

Ortanca


Ne çok ortanca var bu sene, her yerde, açıklı koyulu pembeli, bazen mavili morlu..Sitelerin, apartmanların eskiden güneş altında, güllerle dolu bahçeleri, şehirdeki alçak katlı binalar birer gökdelene dönüştükçe gölgede kalmaya başladı ve tüm gölgeliklerden de ortancalar fışkırmaya..


Ben de sitenin bahçesinden bir tane koparıp, eve getirdim bu ilk bakışta tek bir çiçek olan ama yakından inceledikçe, aslında bir demet çiçekten oluşan bu güzel ortancalardan..

Ne evin büyüğü olabilmiş, ne de küçüğü olup nazlanabilmiş ortanca kardeşlere hep içim sızlar benim, ortancaya olan şefkatim de belki bundandır, belki de hep gölgeye kaçıp, orada mahcup, sessiz, başı öne eğik duruşundan..


7 yorum:

  1. Ben çok ama çok seviyorum ortancaları.Ama benimkiler açmadı,Ankara havasını mı sevmiyorlar,ben mi bakamıyorum bilemedim :)

    YanıtlaSil
  2. Gölgedeler mi? Bir de kış gelip çiçekleri solunca, bayağı bir dipten budama gerekiyor, bu kış yapmadıysan, seneye unutma..Bir de dua ve bol şans lazım ki, işte şimdi diliyorum senin için de koca koca güzel güzel ortancalar...

    YanıtlaSil
  3. ortanca ılıman iklimi sever, sert havaya gelmez, bizim oralarda (karadeniz) kartopu'da denir bu güzelliğe, vazosu ile nasılda uyum içinde bu güzel ortanca, sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  4. ortancayı ben de çok severim, annemlerin bahçesinde de var renkleri bir harika :)

    YanıtlaSil
  5. en sevdiğim çiçektir ortanca ama saksıda yetiştirmeyi bir türlü beceremedim, çok güzel...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Paslı bir peynir tenekesi dene, renklerinin güzelliğine inanamayacaksın, demir sever çünkü ortanca, demiri aldıkça mavileşir...

      Sil
  6. Birkaç gün önce İstanbul'daydım, orada benim de dikkatimi çekti, bolca ortanca var ve hepsi tepeleme çiçekli. Ben de çok severim, aynı kökten nasıl da farklı tonlarda açıyorlar.

    YanıtlaSil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...