21 Haziran 2014 Cumartesi

Kuru Poğaça


Çalışma hayatında sabah kahvaltılarında poğaçanın müptelası olanlar için nostaljik bir lezzet, hala çalışanlar içinse ev halkına bir hafta sonu sürprizi, sade poğaça..

4 su bardağı Un     
3 Yumurta     
300 gr.Margarin     
1 çorba kaşığı Toz şeker     
1 çorba kaşığı Kuru Maya     
1 çorba Kaşığı Tuz     
4 çorba kaşığı Ilık Su     
Haşhaş      

Un, 2 yumurta, küp küp kesilmiş margarin, şeker, tuz, maya ve ılık su yoğurulur. Mandalina büyüklüğünde parçalar koparılarak top haline getirilip, üzerlerine bastırılarak yağlanmış tepsiye aralıklı olarak dizilir. Üzeri örtülerek oda sıcaklığında 20 dak. dinlendirilir. Kalan 1 yumurtanın sarısı poğaçaların üzerime sürülür, çatalla üzerlerine bastırılıp, haşhaş serpilir. 180 C fırında 20 dak. Pişirilir.                    

Afiyet Olsun..     


3 yorum:

  1. poğaça yapmayı beceremem nedense, bir türlü tutmaz, yumuşak o kıvamı yapamam , tatlılar benden sorulur ama tuzlu da başarılı değilim, çok güzel görünüyor ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bunu bir dene bence, maya insanın işini bayağı kolaylaştırıyor...Tatlıyı yapan, bunu haydi haydi yapar, haydi bir dene..Şimdiden kolay gelsin.

      Sil
  2. Ne güzel şeydir poğoça, yanında demli çayla...

    YanıtlaSil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...