Gelelim şimdi yine nasıl köşemize:))
Önce kutuyu nemli bezle sildim. Açık renkle boyadım. Ben renk olarak bej tercih ettim.
Kuruyunca 1 kat daha boyadım. Her yerini zımparalayıp, nemli bezle tozlarını silip, son bir kat daha..
Sonra fırçamı önce "Keten Yağı"na, sonra da yağlı boyaya (Burnt Amber rengi) batırıp, fazlasını bir parça kağıt mendil üzerine alıp, tüm kenarlara boya yapar gibi sürdüm ve bir parça eski penye ile sildim. Yalnız silerken dikkat, bastırırsanız, geriye hiç bir şey kalmaz, o yüzden hafif hafif silmelisiniz.
Tüm kenarlara aynı şekilde yağlı boya ile gölge verdikten sonra başka bir fırçaya bu sefer sadece yağlı boya alıp, kenarlara ve köşelere, kenardan, düz yüzeye doğru sürerek, yine penye ile hafif hafif dağıttım. Dağıtırken, kenar ve köşelerden kalan orta kısımların daha açık, 4 tarafının ise koyu gölgeli olmasına dikkat ettim.
Sonra 2 gün kurumaya bıraktım. Bu aşamada dokunmadan kurumaya bırakmak çok önemli, çünkü geç kuruyan yağlı boya, her dokunuşunuzda elinize çıkıp, hem izler kalmasına sebep olur hem de kutunun üzerindeki boyanın sıyrılmasına..
Kutunun içine dekupaj tutkalı ile dekupaj kağıdı yapıştırdıktan sonra üzerine de yine yağlı boya ile eskitme yapıp, dışı ile uyumlu olmasını sağlamaya çalıştım.
Kutunun kenarlarına stencil ve yağlı boya ile desenler yaptıktan sonra, tekrar 2 gün kurumaya bıraktım. Tamamen kuruduktan sonra da yine 3-4 kat vernik..
Deneyeceklere kolay gelsin..
gerçekten zahmetli bir iş ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilgüzel iş çıkarmışsın eline sağlık
YanıtlaSilcok güzel olmuş ellerine sağlık iyi günlerde kullan sevgiler...
YanıtlaSilHerzamanki gibi harika bir is cikarmissin arkadasim tam benim dergilerime gore olmus bayıldım ellerine saglik canim, sevgiler...
YanıtlaSil