1 Mart 2014 Cumartesi

Susamlı Halka


Görünüşü de, dokusu da aynı kandil simidi gibi, tek farkı mahlepsiz olması..Tuzlu severler için gelsin, bir de yazı özleyenler için... 

4 su bardağı Un     
7,5 gr.Maya     
1 tatlı kaşığı Tuz     
200 gr.Margarin     
2 Yumurta     
1 tatlı kaşığı Toz şeker     
1 su bardağı Susam

Un, maya, tuz, şeker, 1 yumurta, küp küp kesilmiş margarin ve 4 çorba kaşığı su yoğurulur. Ceviz büyüklüğünde parçalara bölünüp, uzun çubuklar yapılır ve iki ucundan birleştirilerek halka haline getirilir. 1 yumurtanın akı 1 çay bardağı su ile çırpılır. Derin olmayan başka bir kaba da susam konur. Simitler önce yumurtalı suya sonra susama batırılarak, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. 180 C fırında 20 dak. Pişirilir.  

Afiyet Olsun..


1 yorum:

  1. Elinize sağlık, cezbedici görünüyor. Bende de mahlepli tarif vardı, bundan da deneyeceğim :) Sevgiler.

    YanıtlaSil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...