Görünüşü de, dokusu da aynı kandil simidi gibi, tek farkı mahlepsiz olması..Tuzlu severler için gelsin, bir de yazı özleyenler için...
4 su bardağı Un
7,5 gr.Maya
1 tatlı kaşığı Tuz
200 gr.Margarin
2 Yumurta
1 tatlı kaşığı Toz şeker
1 su bardağı Susam
Un, maya, tuz, şeker, 1 yumurta, küp küp kesilmiş margarin ve 4 çorba kaşığı su yoğurulur. Ceviz büyüklüğünde parçalara bölünüp, uzun çubuklar yapılır ve iki ucundan birleştirilerek halka haline getirilir. 1 yumurtanın akı 1 çay bardağı su ile çırpılır. Derin olmayan başka bir kaba da susam konur. Simitler önce yumurtalı suya sonra susama batırılarak, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. 180 C fırında 20 dak. Pişirilir.
Afiyet Olsun..
Elinize sağlık, cezbedici görünüyor. Bende de mahlepli tarif vardı, bundan da deneyeceğim :) Sevgiler.
YanıtlaSil