Marketlerde yeni rastlamaya başladığım Yulaf Kepeği, çok güzel bir malzeme..Kepekli bir şeyler hazırlayıp, kepeğin şekeri hızla yükseltmeme özelliğinden faydalanmak isteyenler için özellikle de..Sindirime faydası, zayıflamaya etkisi falan, girmeyeceğim oralara, tadı da nefis..İçine girdiği kurabiyeye sakızımsı bir kıvam da veriyor..
Bugün hangisini anlatayım bilemedim, ikisinin de hakkını yemek istemedim. Bende gelip gidip yiyerek, hepsini bitirme isteği uyandıran bu kurabiyeleri siz de deneyin istedim.
İlk tarifim kahveli..
1 tatlı kaşığı Türk Kahvesi
1 su bardağı Un
1 su bardağı Yulaf Kepeği
2 Yumurta
1 su bardağı Toz şeker
1 pk.Kabartma Tozu
Kahve Çekirdeği
Kahve çekirdeği dışındaki tüm malzeme bir arada yoğurulur. Ceviz büyüklüğünde bezeler koparılarak hafif yassılaştırılarak yağlanmış bir fırın tepsisine dizilir. Üstlerine birer kahve çekirdeği bastırılarak 180 C fırında 20 dak. Pişirilir.
İkinci tarifim hindistan cevizli ve çikolatalı..
90 gr.Margarin
100 gr.Esmer Şeker
1 Yumurta
20 gr.Hindistan Cevizi Rendesi
25 gr.Yulaf Kepeği
195 gr.Kepekli Un
1 tatlı kaşığı Kabartma Tozu
150 gr.Bitter Çikolata
Margarin küp küp kesilerek bir kaba konur ve içine çikolata dışındaki tüm malzeme eklenerek yoğurulur. Hamur unlanmış tezgahta açılarak kurabiye kalıpları ile kesilip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. 180 C fırında 15 dak. Pişirilir. Kurabiyeler soğuduğunda bitter çikolata ben-marie usulü eritilerek kurabiyeler batırılır ve yağlı kağıt üzerinde çikolata donuncaya kadar bekletildikten sonra servis yapılır.
Afiyet Olsun..
Şekersiz kahve ile muhteşem olurdu.
YanıtlaSilAh herşeyle pek güzel oluyor, umarım deneyenler de sevmiştir.
YanıtlaSil2010 yılından beri yazıyormuşsunuz, ne kadar geç keşfettim sizi. Ben de 1 aydır güzellik üzerine yazıyorum. Blogumu ziyaret ederseniz beni çok mutlu edersiniz. Bu arada kavanoza bayıldım. Kurabiyeler de leziz görünüyor. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSil