Aynı keki kullanarak yaptığım iki tarifi birlikte paylaşmak istedim bugün..İlki aslında pastadan çok turta görünümünde..Nemli ve yumuşacık pandispanyası ile işte Jöleli Pasta..
Tabanı:
2 yumurta
1 kahve fincanı Toz Şeker
½ kahve fincanı Sıvı yağ
1,5 kahve fincanı Un
1 pk.Vanilya
1 çay kaşığı Kabartma Tozu
Üzeri İçin:
½ pk. Çilekli Jöle
3 kahve fincanı Sıcak Su
4 Çilek
3 Kırmızı Erik
Taban malzemesi bir arada çırpılıp, yağlanmış kelepçeli bir kek kalıbına dökülerek 180 C fırında 35 dak. Pişirilir. Fırından çıkınca soğumaya bırakılır. Kek iyice soğuduğunda jöle bir kasede sıcak suyla karıştırılır. Kekin üzerine meyveler dilimlenerek yerleştirilip, üzerlerine jöle dökülür. Buzdolabında 2 saat bekletildikten sonra kalıptan çıkarılarak servis yapılır.
Ve işte, aynı pandispanya tarifini kullanarak hazırladığım Çilekli Küçük Pastalar bunlar da..
Pandispanyası:
2 yumurta
1 kahve fincanı Toz Şeker
½ kahve fincanı Sıvı yağ
1,5 kahve fincanı Un
1 pk.Vanilya
1 çay kaşığı Kabartma Tozu
Süslemesi:
500 gr.Çilek
2 çorba kaşığı Toz şeker
1 pk.Krem Şanti
1 su bardağı Süt
Pandispanya malzemesi çırpılarak dikdörtgen bir tepsiye dökülerek 180 C fırında 35 dak. pişirilir. Fırından çıkınca soğumaya bırakılır. Bu arada, çileklerin birkaç tanesi süsleme için ayırıldıktan sonra kalanları dilimlenerek üzerlerine toz şeker serpilerek bir kenarda bekletilir. Krem şanti sütle çırpılır. Kekten bir kalıpla daireler kesilir. Dairelerin aralarına dilimlenmiş çilekler ve üzerlerine krem şanti yerleştirilir. Üzerlerine de biraz krem şanti konulup dilimlenmiş çileklerle süslenerek servis yapılır.
Afiyet Olsun..
Of Elif sen ne yaptın ,ikiside süper görünüyor,ben o çilekli olanı alıp gidiyorum ve afiyetle yenmiş sayıyorum, ellerine sağlık.
YanıtlaSilMmmm nefis nefis.
YanıtlaSilŞimdi çileğin tam mevsimi ,değerlendirmek lazım değil mi ama?
ufff,ikisi de al beni ye beni diyor,enfes olmalı :)
YanıtlaSilellerinize sağlık
sevgiler
Bu hizmeti bize sundun ya daha ne olsun
YanıtlaSilEllerine sağlık,çok hoş gözüküyorlar....
çok güzel görünüyorlar ellerinize sağlık.. bloğuma beklerim
YanıtlaSilhttp://kecheworld.blogspot.com.tr/2014/03/deniz-cocuk-odas-kap-susu.html
çok beceriklisin:)
YanıtlaSilAman estağfurullah, aç kalmayacak kadar, idare ediyoruz işte..Kızardım, utandım, teşekkürler
Silellerize saglik
YanıtlaSiliki pastada pek şık ve lezzetli görünüyor
Sevgilerimle