
Bazı tarifler çok basit, ama çok basit..Öte yandan lezzetleriyle fark yaratıyorlar, hele de kahvaltıda..Bizim gibi kahvaltıda tatlı bir şeyleri sadece haftanın bir günü tüketiyorsanız, işte bu minik reçelli lokmacıklarla ziyafet çekebilirsiniz kendinize..Tabii, minik minik yapmayıp, tek birer milföy karesinden de yapıp, çocukluğumuzda mahallede oyun oynarken bir yandan da kemirdiğimiz "reçelli ekmek" formatında da yapabilirsiniz ama, biz "lokma lokma ağzımıza atıverip, yutuverme" opsiyonunu daha çok sevdik..
Tarif çok kısa, ama hikayesi ne uzun oldu yine..Afiyet olsun şimdiden tüm deneyeceklere..
2 Kare
Milföy
Frambuaz
Reçeli
Pudra
Şekeri
Milföy
hamurları oda sıcaklığında 10 dakika bekletilip, her biri 4’e bölünür.
Kenarları kıvırılarak şekil verilir. İçlerine birer tatlı kaşığı reçel
doldurularak 230 C fırında 15 dk. Pişirilir. Fırından çıktıklarında kenarlarına
pudra şekeri serpilip, içlerine biraz daha reçel doldurularak servis
yapılır.
Afiyet Olsun.
Görüntü de çok şirin :)
YanıtlaSil:))
Sil