17 Mart 2014 Pazartesi

İrlandalı Kızlar


İki kız..Sahildeler.. Nedense hüzün oldu bende uyandırdığı duygu..Hoşuma giderek, ama biraz da hüzünle işledim..


Sanki kasvetli bir gündeler.. Bu kasvet bana biraz Joyce hatırlattı, ama çözemedim yine de Dublin'in kasveti mi yoksa benim Ulysses'i anlama mücadelem sırasında ruhuma basan mı? Yoksa Anayasa Hukuku dersinde anlatılan "İrlandalı kız" mı? Bilmiyorum..Neler birikiyor kim bilir beynimizde yıllar içinde, yıllar sonra duygulara, önyargılara, beklentilere dönüşmek üzere? 

Ama sevdim bu hüzünlü iki minik kızı ve suyun içindeki ayacıklarını..Uzaktan geçen yelkenliler umut oldu, gökteki martılar gülümseme..Sevdim ben bu benim deyimimle "İrlandalı kızlar"ı.


İşlemek isteyenler için bu da şeması, kolay gelsin..


6 yorum:

  1. ne yapacaklarını bilemiyorlarmış gibi bir halleri var gerçekten, çok hoş olmuş ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Ben de çok sevdim Elif, iyi ki işlemişsin, ne güzel bir desen bu :) Ellerine sağlık...
    Çocuklar için hüzün anlıktır ya zaten, bir de gece olduğunda bak bu kızlara sen, gör nasıl neşe içinde, kahkahalar içinde selam çakacaklar sana ;)

    YanıtlaSil
  3. İnsanın ruh ve beden sağlığının ,halet-i ruhiyyesinin dışa vurumu gibi...Hani Monet kataractmış o nedenle resimleri hep bi parça soluk ve silik ya.. Onun gibi
    Biz de biraz umutsuz biraz bezgin değil miyiz bu aralar?
    İşin felsefesi bir kenar dursun ,iş şahane,elini attığın her şey gibi...
    Seviyorum seni akıllı , becerikli ve her daim öğrenmeye aç kadın!

    YanıtlaSil
  4. Sanki benim kızlarımı islemissin canım, bayıldım bence birazdan suya el atıp nasıl üstümüzu islatabiliriz diye muzurca düşünceler içindeler:)) Veee Ulysses konusunda seninle aynı fikirdeyim:)

    YanıtlaSil
  5. Elif ,renkler ve bitmiş hali çok güzel olmuş ellerine sağlık , bu işlemede eminim her bakan göz farklı bir şeyler görmüştür ,bende heyecanla birilerinin gelişini bekleyen iki kız gördüm mesela ,sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  6. Bayıldım İrlandalı Kızlarınıza,ellerinize sağlık. Şimdiki aklım olsaydı gözlerim daha iyi görürken bol bol kanaviçe yapardım, hala seviyorum ama gözlükle bile zorluyor. Sevgilerimle :)

    YanıtlaSil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...