21 Mart 2014 Cuma

Herkes Gördüğüdür Aslında


Şöyle bir durup bakınca kendinize, etrafınıza ve hayata, ne görüyorsunuz? Huzur mu hayatınızda gördüğünüz? Sevgi dolu insanlar mı tüm çevreniz? Ya siz? kendine güvenen, akıllı, marifetli? İşte ne görüyorsa insan, bilmeli ki, kendisindedir kaynağı her şeyin.

Güzellikleri fark eden göz, güzellikleri arayandır, gördüğü yerde hemen, şıp diye tanıyabilendir, çünkü öyledir, öyle bakar her yere.. Kıskançlar, kıskançlık dolu bakışları çok iyi tanır, onlar kıskançları görürler herkesten daha net hem de, zalimler zalimleri tanır gözlerinden..

Ondandır ki, beni yalnız bırakmayan, postlarıma yorumlar bırakan dostlar, sadece güzel olanları görüyorlar bu blogda, hep huzur bulduklarını söylüyorlar, her çabayı takdir ediyorlar, olmuş ya da olmamış, ona akıtılan teri onlar görüyorlar, çünkü onlar tanıyorlar bu ter damlacıklarını, biliyorlar bir şeyler üretme dürtüsünü, ne heyecanla yapıldığını, yazıldığını, yayınlandığını ve onların içlerindeki tüm güzellikler, sözcük oluyor, bana doğru akıyor..Ben, heyecanlanıyorum, gaza geliyorum, gidip başka başka bloglarda, binbir emek üretilenlere aynı heyecanla bakıyor, içimden geçenleri paylaşıyorum, o blog başkasına, sevgiler, iyi dilekler bir zincir oluyor, bizi hayata bağlıyor, sabah uyanmamız için bir sebep oluyor bazen, bazen de yeni bir yumak yün satın almamız için..Bu zincir insanları birbirine bağlıyor, yaşı, dili, dini ortadan kaldırıyor, hepimizi birer küçük kız çocuğu yapıyor aynı mahallenin apartman boşluklarında evcilik oynayan, birbirine komşuculuğa giden..

Kötüler, zalimler, gaddarlar, kalp kırıp sevinenler, kıskançlıktan kötülük dileyenler mi? Bilmem, hiçbirimiz fark etmiyoruz onları, onlar fark edilmemenin siniri ile gittikçe daha da çok bağırırlarken, bizim kulaklarımız ses duvarını aşan bu bağırışları artık duymamaya başlıyor, yerini müzik sesleri alıyor, kuş cıvıltıları, martı kahkahaları.. Biz sadece bunları görüyoruz; iyilik, güzellik, neşe, umut..Herkes gördüğüdür aslında..

18 yorum:

  1. Elif buğün bana bıraktığın yorumla ve burda okuduklarımla hem ağladım hemde şükrettim iyi ki bu blogu açmışım iyi ki senin gibi ruhu güzel bir insanla tanışmışım yazdığın herşeye canı gönülden katılıyorum bende duymuyorum zalimleri ,kötüleri,uzak olsunlar bizden, sana çok çok sevgilerimi yolluyorum, mutlu bir haftasonu diliyorum .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. işte gördün mü, aynen ben de öyle düşünüyorum, iyi ki tanımışım seni..

      Sil
  2. Ah Elifçim, blog dünyasını ne güzel anlatmışsın. Ben de bloğa başlarken, "Ne olacak, kendim söyler kendim dinlerim olmadı!" demiştim ama sonra insan bir ses, bir nefes istiyor, okunmak, bilinmek istiyor, yankı bulsun sesi istiyor, anladım...
    iyi ki varsın sen de Elif, iyi ki....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. senin hikayelerin, bonusların, ürettiklerin öyle önemli bir renk ki benim dünyamda, asıl sen iyi ki varsın

      Sil
  3. Bu günlerde çevremdeki insanlarla yaşadıklarımı, sıkıntılı günlerimi kaleme almışsınız. Gerçekten güzel gözlerle bakmak, o güzel duyguları paylaşmak varken, iyilikler güzellikler varken... kötü gözlerin acınası hali...... ve güzelliklere bakabildiğim içinde çok şükür diyorum. Teşekkürler...:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Galiba bugünlerde hepimiz biraz böyleyiz, ama boşver, güzellik kurtaracak dünyayı, değil mi ama?

      Sil
  4. aslında aşama aşama gelişiyor her şey...
    çok fazla haset ve fesat kadın var dünyada...
    önce onları keşfetmekle ilgili bir aşamadan geçiyorsun... sonra yaşamın ilerleyen dönemlerinde benzerlerini gördükçe kanıksamaya başlıyorsun ve bir sonraki aşamada hiiiiç de görmemeye başlıyorsun... sesleri sinek vızıltısına, kendileri de hiçliğe dönüşüyor... ve güzelliklere güzel güzel bakan, artık her şeyi güzel görüyor. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum, sanki kadınlar erkeklerden daha farklı, daha karmaşık..Erkekler daha düz bakıyorlar hayata, daha saflar, kadınlar daha hesapçı, daha mı kurnazlar yoksa? Belki de bizim etrafımıza öyleleri mi denk geldi? Ama hep şunu düşünüyorum, dünyayı kadınlar yönetiyor aslında..

      Sil
    2. ben çok fazla insanla tanışmama borçlu olduğumu düşünüyorum... kötü kalpli kadınların oranı yüksek olduğu için ne kadar çok kadınla tanıştı isen o kadar çok kötü kalpli kadınla rastlaşma olasılığın var... evet maalesef dünyanın bu halinde kadınların rolü pek fazla...

      Sil
  5. ruşyena,fesatlık yalnızca kadında olsaydı herşey daha kolay olurdu!
    ama tarifin çok güzel,katılıyorum sana,aynı ben:)seni takip etmeliyim demek ki

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. erkekler kadınlara çok kolay kötülük yapmıyorlar... sebep oluştuğunda kötülükleri devreye giriyor ancak... ama bir kadın hiç sebep yokken bir hemcinsinin canını fazlasıyla yakabiliyor... takip için teşekkürler... :)

      Sil
  6. elif,sen bir güzelliksin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin güzelliğin yanında ne ki? Evet, şiddetle tavsiyue ediyorum, Ruşen'in her iki blogu da hem içini açar insanın güzellikleriyle, hem düşündürür, hem de kırlarda dolaştırır seni, hiç vakit kaybetme..

      Sil
  7. ben sizin gibi guzel gencleri tanidikca cok mutlu oluyorum..
    hepiniz benim icin bir tanesiniz:)
    samimi soyluyorum,blog dostlugunu hic bir seye degismem
    hepinizi opuyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz kimi örnek alıyoruz sanıyorsun? Genci yaşlısı, sevgide ve güzellikte birleşebiliyorsa, daha ne olsun, yaşasın blog dostluğu..

      Sil
  8. Ben gelene kadar arkadaşlar her şeyi yazmışlar,ben tek bir şey yazacağım kötüler olmasa iyileri nasıl anlardık bunu hep merak etmişimdir.Yine güzel ve içten bir yazı olmuş ellerine sağlık Elif'ciğim..
    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru diyorsun, bazı şeylerin kıymetini insan ya zıttını görünce anlar ya da kaybedince ya, umarım hepimiz güzel herşeyin kıymetini zıttı ile anlarız, kaybetmeden..Sevgiler

      Sil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...