29 Mart 2014 Cumartesi

Fıstıklı Ekler ve Oylar


Yeşil Başlı Gövel ördeklerle yarışan bu ince uzun, içi kremalı lezzetler, alında yağmurlu bir hafta sonuna neşe için hazırlandılar..Ama Seçim sonuçlarını takip edeceğimiz uzuun bir pazar günü televizyon karşısı eğlencesine de çok uygunlar..Hazırlıkları yapalım, oyları mutlaka ama mutlaka kullanalım ve sandıkları takip edelim...Eskiden bir Eurovision böyle takip edilirdi evlerde, bir de seçimler...Boş vermeyelim, atlamayalım, unutmayalım, duyarlı olalım.Oyumuzu kullanalım, sandığa gidemeyen yaşlılarımıza da destek olalım, kollarına girelim, yardımcı olalım.. 

Hamuru: 
1 su bardağı Su     
100 gr.Margarin     
½ çay kaşığı Toz şeker     
1,5 su bardağı Un     
4 Yumurta
Kreması: 
4 su bardağı Süt     
4 Yumurta     
8 çorba kaşığı Mısır Nişastası     
1 su bardağı Toz şeker     
1 çorba kaşığı Fıstık Ezmesi     
40 gr.Margarin
Üzeri: 
60 gr.Beyaz Çikolata     
Toz Antep Fıstığı    

Krema için bir tencerede süt ısıtılır. Ayrı bir kapta yumurta, nişasta ve şeker çırpılır. Kaynayan sütten   azar azar içine eklenip ılıştırıldıktan sonra karışım tencereye eklenip, sürekli çırpılarak koyulaşana kadar pişirilir. Ateşten alınıp içine yağ ve fıstık ezmesi eklenir. Soğumaya bırakılır. Oda ısısına geldiğinde buzdolabında 1 saat dinlendirilir.
Hamur için bir tencerede su, yağ ve şeker ısıtılır. Kaynamaya başlayınca içine un eklenir. Birkaç defa karıştırıldıktan sonra ateşten alınıp, soğumaya bırakılır. Hamur iyice soğuduğunda içine teker teker yumurtalar eklenerek mikserle çırpılır. Karışım krema sıkma torbasına doldurularak yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye aralıklı olarak uzun uzun sıkılır. 200 C fırında 25 dak. Pişirilir. Hamurlar soğuduğunda buzdolabında bekleyen krema, sıkma torbasına doldurulup, bir kenarından hamurların içine sıkılır. Üzerlerine eritilmiş çikolata sürülüp, toz Antep fıstığı serpilerek servis yapılır. 

Afiyet Olsun


3 yorum:

  1. Pazar gününü dört gözle beklerken sonrasından da (her ihtimal sonucunda) korkuyorum. Ya mağlubiyetten daha hırslanacak yada zafer sarhoşluğu artacak :( Eklerler güzel görünüyor, ellerinize sağlık, afiyet olsun :)

    YanıtlaSil
  2. hımmm çok güzel görünüyorlar :)
    rejimde olan birine fazlaiştah açıcı :(

    YanıtlaSil
  3. Nefis görünüyor ,yine yutkunarak yazdığım bir yorum oldu ellerine sağlık.

    YanıtlaSil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...