16 Mart 2014 Pazar

Fıstanaklı Revani


Bu yeşil beyaz güzel, en başarılı revani tariflerimden biri..Yeşilliği içindeki ıspanaktan..Ve tabii ıspanağın hoş bir kokusu da var rengi ile birlikte..Ama siz siz olun, tutucu beylere ikram ederken, "fıstık" yeşili vurgusunda ısrar edin "ıspanak"tan önce, yoksa işiniz hiiç kolay değil..Ben ıspanaklı olduğunu söylediğimde ise aldığım tepki şuydu "niye ki?"..:))

1 su bardağı Sıvı yağ
3 Yumurta
1 su bardağı Toz şeker
1 su bardağı Süt
1 çay bardağı Un
1.5 su bardağı İrmik
1 çay kaşığı Karbonat
1 su bardağı Ceviz 
200 gr. Ispanak

Şerbeti:
3 su bardağı Toz şeker
4 su bardağı Su
5 yemek kaşığı Bal
1/2 Limonun Suyu

Süslemek İçin:
Kaymak
Antep Fıstığı



Şerbeti için su,bal ve şeker kaynatılır. Limon suyu eklenerek ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.
Ispanaklar yıkanıp, 15 dakika haşlanır ve suyu süzülüp, püre yapılır.
Bir kapta yağ, yumurta,şeker ve süt çırpılır. İçine ıspanak püresi eklenir.  Un,irmik, karbonat ve ceviz içi ilave edilir. Geniş kenarlı bir fırın kabı yağlanıp, karışım içine boşaltılır. 170 C fırında 35 dak. pişirilir.
Fırından çıkan sıcak tatlının üzerine soğuk şerbet dökülür. Önce oda ısısında, sonar da buzdolabında en az 2 saat bekletildikten sonra kaymak ve Antep fıstığı ile süslenerek servis yapılır.


3 yorum:

  1. Çok güzel görünüyor.Deneyeceğim:)

    YanıtlaSil
  2. Elif eşinin niyeki tepkisine çok güldüm dediğin gibi tatlının ıspanaklı olduğunu söylememekte fayda var,ellerine sağlık iyi haftalar.

    YanıtlaSil
  3. Harika bir tarifmiş ama nedense erkekler " içinde ne var kısmını önce güzelce irdeliyor, sonra da aa neden" diye soruyorlar bunu nedense bütün hanımlardan duyuyorum:)) Neyse bakalım ben görüntüsünü çok çok beğendim lezzetinin de ondan geri kalmadığı kesin. Sevgiler:).

    YanıtlaSil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...