20 Mart 2014 Perşembe

Ev ve Evi Ev Yapanlar




İnsan çalışırken anlıyor ki, evden ve içindeki eşyalardan daha değerlisi, evde geçirilen zamanlar..Ev işlerini yetiştirme telaşı olmadan, evde kalıp usta beklemeden, hasta olup yatmadan, sadece ve sadece evde geçirilen zamanlar..



Sonra, bir gün evde daha fazla zaman geçirebilmeye başlayınca insan anlıyor ki, evde geçirilen zamanlardan daha da değerlisi, paylaşılan anlar..Üreterek, sevgi ile, huzur ile, sakin ve telaşsız.. 



Sessiz, sakin, öylesine geçiverirken günler ve kovalarken birbirini aylar, yıllar, anlıyorsunuz ki, o zamana attığınız her bir çentik, bir gülüş, bir kahkaha, bir zevkli dokunuş, bir özenli davranış, bir renk armonisi, bir estetik çaba bir anda farklı kılıveririyor hayatınızı..


 

Her sabah, işe gidermiş gibi özenle giyinip kuşanıp, misafir gelecekmiş gibi evi süsleyip, ilk yemeğinizmiş gibi en iyi örtüler ve süslenmiş yemeklerle sofralar kurup hayata tam ortasından asılmakla anlam kazanıyor evde geçen o uzun zamanlar..Tabii bir de o özenleri, o süsleri sizinle paylaşanlarla..Yoksa ev de, evin içindeki eşyalar da, evde geçirilen zamanlar da, herkesinkinden farksız, soluk, anlamsız ve ruhsuz..İlle de içindeki nefesler.. 



8 yorum:

  1. Evin içindekiler ve o eve anlam vermeyi bilenler, evinizde anlamını yitirmeden, uzun uzun yıllar dilemek geldi içimden :) Sevgiyle...

    YanıtlaSil
  2. Elif ,bir evde yaşayanlar, hayatımıza eşlik edenler sevdiklerimiz olmasa o evin hiçbir anlamı yok bencede ,her ev sahibini anlatır birazda, senin evinde de o yaşanmışlığın verdiği huzuru ve düzeni gördüm sevdiklerinle beraber evindeki huzur hiç eksik olmasın sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  3. Evlerimiz bir anlamda özgürlük alanlarımız.Sınırlama olmayan tek rahat ettiğimiz yer.Evim,evim güzel evim:))Huzurunu,mutluluğunu yansıtmışsın,daim olmasını dilerim.
    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  4. Ben bu kadar temiz ve düzenli tertipli ev görmedim ki...
    Göndereyim benim kızları da azıcık dağıtsınlar ortalığı :)
    Şaka bir yana,biz çalışırken ne çok özlemişiz evde olmayı. Haftalar boyu evden çıkmadan yaşayabilirim aslında. Üreterek tabii!

    YanıtlaSil
  5. evet haklısınız ama bizde ev işten çıkınca alelacele yapılan yemek, yemek sonrası yetiştirilmeye çalışılan işler, hafta sonunu çamaşır suyu lekeli tişört ve eski pijamayla geçirmek, ....sanırım düzeltmeliyim tüm bunları

    YanıtlaSil
  6. fotoğrafların mı daha güzel sözcüklerin mi kara veremedim,kadının evine olan duygularını en iyi şekilde anlatmışsın,
    bu gün 'dünya mutluluk günü'sen de bugüne çok güzel bir post hazırlamışsın,çok yakışmış
    sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Elif, ille de nefes alanlarla demişsin ya ne kadar haklısın. Paylaştıkça değerleniyor o anlar çünkü.
    Çok güzel evin, sağlıkla, huzurla paylaşın tüm güzellikleri.

    YanıtlaSil
  8. Herkese iyi dilekleri için teşekkür ederim. Sizlerin de evinizden huzur ve sevdikleriniz eksik olmasın..

    YanıtlaSil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...