23 Mart 2014 Pazar

Bulgar Ekmeği


Mutfaktaki en sevdiğim işlerden biridir ekmek yapmak. Ama makinada falan değil, şöyle yoğura yoğura, hamurun o yumuşak kıvamını avuçlarımda hissederek, mayalı ılık kokusunu burun direğimde hissederek..Hem zaten yeni mayalarla, başarısız olma şansı da öyle düşük ki, eskisi gibi değil, ılık su içinde köpürmesini dileyerek beklemiyorsunuz, mutlaka kabarıyor..İster bu güzel şekilli ekmeği, ister bir başkasını, ama mutfağınızda bir ekmek pişirin mutlaka, bağımlısı olacaksınız fırından eve dağılan o kokunun..  

200 gr.Ilık Süt     
1 çorba kaşığı Margarin     
2 Yumurta     
1 çay kaşığı Toz şeker     
1 tatlı kaşığı Tuz     
1 pk.Instant Maya     
600 gr. Un      
Margarin

Bir kapta ılık süt, 1 çorba kaşığı margarin, 1 yumurta, 1 yumurtanın akı, maya, tuz, şeker ve un yoğurulup oda sıcaklığında üzeri kapalı olarak 30 dak. Mayalanmaya bırakılır. Hamur 16 bezeye bölünür. 4 beze teker teker tabak büyüklüğünde açılarak aralarına oda ısısında margarin sürülerek üst süste konur ve sıkıca sarılır. Elde edilen silindirden üçgenler kesilip, yağlanmış bir fırın kabına sıkışık şekilde dizilir. Tüm hamurlar tamamlandığında üzerlerine yumurta sarısı sürülüp, oda ısısında 15 dak. daha mayalanmaya bırakılır. 200 C fırında 20 dak. pişirilir.

Afiyet Olsun, evinizden taze ekmek kokusu eksik olmasın..


3 yorum:

  1. Nefis gözüküyor,mutlaka denemek istiyorum:))

    YanıtlaSil
  2. Elif görüntüsü çok güzel senin elinden olunca eminim lezzetide güzeldir ellerine sağlık iyi haftalar.

    YanıtlaSil
  3. Ooo, görüntü süper ve inanmazsın Elifçim tarifi okurken bir yandan hazırladım ve fırına attım bile hayalimden, bakalım ne çıkacak :) Ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...