19 Aralık 2013 Perşembe

Zencefilli Kalp Kurabiyeler


Biliyorum, çooook zencefilli kurabiye tarifi var. Hele de yılın bu zamanlarında...İnsan hangi kurabiyeyi yapacağını şaşırıyor, ben bu sefer, her mevsime uygun bir tarif paylaşacağım. Hem alışık olmayanlar için de uygun, az zencefilli, hem de oldukça yağsız bir kurabiye..Eskilerin deyimiyle "midevi", benim deyimimle "pofuduk" :))

3 su bardağı Un     
2 Yumurta     
1 çorba kaşığı margarin     
1 pk.Kabartma Tozu     
1,5 su bardağı Pudra Şekeri     
1 tatlı kaşığı Zencefil

Tüm malzeme yoğurulur. Kurabiye kalıpları ile kesilerek 180 C fırında 15 dak. Pişirilir. Soğuyunca üzerine pudra şekeri serpilerek servis yapılır.

Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...