12 Aralık 2013 Perşembe

Yeni Yıl Hediyeleri


Yeni yıl, hediye demektir..İlle birilerinin alması gerekmez, ben kendime alırım, eve alırım, evdeki her şeyi hediye paketine de dönüştürebilirim mesela..

Kahveyi de severim, hele aromalı olanların müptelasıydım bir aralar..Irish cream mi dersiniz, bailey's eklenmişini mi, kahlua dopinglisini mi? Hele fındık kokulular...

İşte bu az yağlı, kahve ve fındık aromalarının karışımı ile baş döndüren minik keklerimi de bu duygularla böyle pişirdim. Her biri minik birer hediye paketi gibi taştılar yılbaşı çorabından...

Aşağıda göreceğiniz gibi, tarif çok basit..Bütün havası minik kalıplarında ve üzerine serpilen pudra şekerinde..Unutmadan, pudra şekerini serptikten sonra yüksek kısımları nemli bir yumurta fırçası ile süpürmeyi unutmayın, detayları daha belirgin hale getiriyor..

4 Yumurta     
2 su bardağı Toz şeker     
225 gr. Eritilmiş Margarin     
2 su bardağı Un     
1 pk.Vanilya     
1 pk.Kabartma Tozu     
3 çorba kaşığı Kakao     
1 tatlı kaşığı Türk Kahvesi     
1 su bardağı Dövülmüş Fındık

Tüm malzeme çırpılır, küçük kek kalıplarına doldurularak 175 C fırında 30 dak. Pişirilir. Üzerlerine pudra şekeri serpilerek servis yapılır. 

Afiyet Olsun..



2 yorum:

  1. Görüntü harika :)) Tadı da öyledir eminim :) Bence de tam da bu aralar hem kendimize hem evimize yılbaşı hediyeleri vermek âlâ ;)

    YanıtlaSil
  2. kahve, kakao aromalı kurabiyeler...offf çayla ne güzel yenir:)))tarif için teşekkürler, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...