30 Aralık 2013 Pazartesi

Haşhaşlı Tuzlu Kurabiye


Sıkı çalıştım bugün..Yarın, yeni hayatımıza başladığımızdan bu yana her yılın son günü yaptığımız gibi gezerek geçecek. Alışveriş, kalabalık dükkanlar, yılı tatlı talı kapatmak için güzel bir kahve ve pasta keyfi, yapay karın ve kar manzarasının keyfini çıkartma...Bağdat caddesi ile dolu dolu bir gün.. Bu yüzden yemekleri, mezeleri ve tatlıları hallettim bütün gün...Geriye sadece pilav, bir kaç salata ve yemek masasını kurmak kaldı...

Yılın bu yoğun gününü, güzel  bir tuzlu kurabiye ile noktaladım..Milföy hamurundan yapılmış gibi kat kat bu minik lezzetler, yanında dip soslar ile de gayet güzel gider..Yılbaşı akşamına da menünüze ekleyebilirsiniz.

4 su bardağı Un     
300 gr.Margarin     
1 çorba kaşığı Tuz     
1 pk. Kabartma Tozu     
3 Yumurta     
Haşhaş

Küp küp kesilmiş margarin, un, tuz, kabartma tozu ve 2 yumurta yoğurulur. Oklavayla açılarak üzerine çırpılmış yumurta sürülüp haşhaş serpilerek kurabiye kalıpları ile kesilip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. 180 C fırında 20 dak. Pişirilir.

Afiyet Olsun.



1 yorum:

  1. Tarifinizi mutlaka deneyeceğim. Size bugün iyi gezmeler ve iyi eğlenceler.Bende bloguma beklerim. Üzerinde çalışıyorum hala :)
    http://icimdenngeldi.blogspot.com/ :) :) beklerim.
    MUTLU YILLAR :)

    YanıtlaSil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...