26 Ocak 2016 Salı

Sade



Bazen sadelik ister insan, en temelinden olsun, en basitinden olsun, en sıcağından olsun..O güzel anı gölgelemeyecek bir tat, sohbetin o lezzeti ile yarışmayacak bir tevazu..Hem güzel bir ikram olsun, hem özenilmemiş gibi dursun ister. Özel olsun, unutulmaz olsun ama sessiz olsun, sakin olsun ister..Sable kurabiyeler gibi..

150 gr.Margarin     
2 Yumurta Sarısı     
1 Limon  Kabuğunun Rendesi    
6 çorba kaşığı Pudra Şekeri     
1 pk.Vanilya     
2,5 su bardağı Un     
1 çorba kaşığı Çekilmiş Badem 

Bir kapta küp küp kesilmiş margarin ve tüm malzeme yoğurulur. 30 dak. Buzdolabında bekletilir. Hamur merdane ile açılıp kurabiye kalıpları ile kesilerek yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. 175 C fırında 20 dak. Pişirilir.

Afiyet olsun, gününüz böyle sakin ama mutlu geçsin..

6 yorum:

  1. Elif sayfani yemek kanallarının şu lezzetli unlu mamuller yapan seflerini izler gibi hayranlıkla takip ediyorum. Her tarifin çok özel.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim, kendi amatör mutfağımda, deneye yanıla, düşe kalka gayretlerimle böyle bir yorum almak nasıl mutlu etti beni bilemezsin, çok ama çok teşekkürler tekrar, öpüyorum çok da..Bir de utanıveriyorum işte biraz..

      Sil
  2. O son fotoğraftakiler kalıpların mı? Ne güzeller, ben de bulayım onlardan :)
    Afiyetler olsun, süper gözüküyorlar mesajlı kurabiyelerin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim çok..Kalıpları Tedi'den aldım, Mudo ve Tchibo'da da benzerlerine rastlayabilirsin..Böyle üzeri yazılı şeyleri buldukça alıyorum işte, biliyorsun yazılı şeylere meraklıyım biraz :))

      Sil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...