6 Ocak 2016 Çarşamba

Piemonte'den


Her yer ne sakin bu aralar..Üşümekten korkanlar evden çıkmıyor, gündemden bunalanlar, yeni bir yıl ile öyle bir günde dünyanın değişivermediğini görenlerin ağzını bıçak açmıyor..Bir sessiziz, bir sakiniz..Huzurdan, söylenecek söze gerek bırakmayan yoğun mutluluklardan değil ne yazık ki..Soğuktan, sıkıntıdan, bezginlikten, yorgunluktan biraz..


Biraz yürüyüş yapıp eve kaçıyoruz biz de bu aralar hemen..Yürüyüşlerimiz kısa, alışverişlerimiz kısa..Gün zaten çok kısa..Sabah gözünü açıp gündelik işleri hallediverdin mi, bir de bakıyorsun, akşam inmeye başlamış hızla..Sıcak evde, sıcak bir şeyler içerek ve bir saksıda çiçek yeşertir gibi içinde umutlar filizlendirmeye çalışmakla geçiyor günler bu aralar..

Bu karanlık kış günlerine daha çok da karamelli lattelerle lezzet vermeye çalıştığımız bu zamanlarda, güzel bir kurabiye paylaşacağım sizlerle..İtalya'dan fındıklı bir kurabiye tarifi..Yerken hışır hışır eden bu kurabiye, kurabiyeden çok çerez gibi..Zaten unsuz da..Özellikle kahve yanına, çay yanına, ya da hiç bir şeyin yanına, sadece biraz keyiflenmek için..Biraz gülümsemek, biraz gülümsetmek için.. 

35 gr.+140 gr.Toz şeker     
5 gr.Bal     
5 ml.Su     
45 gr.Yumurta Akı    
300 gr.Fındık


Bir tavada 35 gr. Şeker, bal ve su kaynama noktasına kadar ısıtılır. Bir kasede yumurta akı çırpılır. İçine şurup eklenerek çırpmaya devam edilir. İçine kalan şeker ilave edilerek spatula ile karıştırılır. Kırılmış fındıklar da eklenip, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine birer tatlı kaşığı yerleştirilir. 160 C fırında 15 dak. Pişirilir. 

Afiyet Olsun..


6 yorum:

  1. Ruh halim aynen anlattığın gibi Elifcim.
    Hiç bir şeye konsantre olamıyorum.
    Kurabiye güzel görünüyor. Ellerine sağlık.
    Afiyet olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle, yemekten başka hiç bir şeye konsantre olunmuyoır, o da çok lazımmış gibi :))

      Sil
  2. Sıkıntıları ta buradan hissediyorum uzak olmak da çare değil. Her zamanki gibi lezzetli tarif. Afiyet olsun size.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler, uzak olan yollar olsun, kalpler bir zaten..

      Sil
  3. Ruh haime değinmeyeceğim bile :(
    Kurabiye unsuz dedin ya hemen kaydedivereyim dedim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oooh, bir dene, bayılırsın..Bizim bu aralarki karamsar ruhlara doping oluveriyor..

      Sil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...