8 Temmuz 2015 Çarşamba

Yolluk

Ev hayatına geçişle birlikte artık sabah kahvaltılarını pastane poğaçası ile geçiştirmeyi ve öğlen hatta akşam yemeklerini dışarıda bir şeylerle halletmeyi bıraktığımızdan beri dışarıda yediklerimizin yağı, peynir altı suyu ve belki de bilmediğimiz ne çeşit katkı maddeleri midemize dokunmaya başladı. Artık yanımızda kurabiyemiz, çöreğimiz ile gezer olduk.  

Bir yerlerde oturup çay söyleyip, çıkarıyoruz beslenme çantamızı, kendi yaptıklarımızla geçiriyoruz ara öğünleri. Ana öğünlerde ise eskisine göre öyle seçiciyiz ki, bazı en güvenilir bilinen, en lüks markalardan bile, midemizde bıraktığı o yanmalar, boğazımızda bıraktığı yumruk hissi sebebiyle kaçıyoruz hatta..


İşte bu çörek de, uçak yolculuğu öncesi içindi, çok hafif bir hamur, hafif kıtır kıtır hatta, midede hiç ağırlık yapmayan bir kıvam ve zeytinin o hafif tuzu ile mideyi bastıran lezzeti..Dışarıya ilk çıkışınız için atın çantanıza, pişman olmayacaksınız. 

Çocukluğumda her yere yolculuklar otobüsle yapılırdı ve bavulların yanında mutlaka bir de yiyecek çantamız olurdu. Haşlanmış yumurtadan, kuru köfteli sandviçe kadar zengin bir büfe oluşturan annem, o zamanlar söylenerek taşıdığım hatta yediğim o el yapımı lezzetlerin benzerlerini çantama atarak dolaştığımı görse, bilmiyorum ne derdi?:)) 

Tarifi veriyorum hemen, hem de sevgilerimi gönderiyorum herkese..



3 su bardağı Un     
1 pk.Instant Maya     
1 tatlı kaşığı Tuz     
1 tatlı kaşığı Toz Şeker     
1 Yumurta     
100 gr. Margarin     
1 çay bardağı Ilık Süt     
20 tane Siyah zeytin     
Zeytinyağı     
Kekik

Bir kapta un, maya, tuz, toz şeker, yumurta, küp küp kesilmiş margarin ve süt yoğurulur. Oda sıcaklığında üzeri kapalı olarak 45 dak. Dinlendirilir. Hamur unlanmış tezgahta bir parmak kalınlığında açılarak üzerine çekirdekleri çıkarılıp doğranmış zeytinler serpilir. Rulo şeklinde sarılan hamur bir parmak kalınlığında dilimlenerek yatık yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Üzerlerine zeytinyağı sürülüp kekik serpilerek oda sıcaklığında 25 dak. Daha bekletilir. 180 C fırında 25 dak. Pişirilir. 

Afiyet Olsun.



5 yorum:

  1. Zeytinli olan hamur işlerini çok seviyorum kesin bu da çok lezzetlidir ellerinize sağlık:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O zaman tam senlik bu tarif. Umarım dener ve beğenirsin.

      Sil
  2. nefis bir tarif bende yapıp yolluk yapacağım kendime:)
    teşekkürler elif,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. afiyet olsun şimdiden.

      Sil
    2. tarifi denedim, şekli seninkiler kadar muntazam olamadı sanırım kesme işini beceremedim ama tadı on numara beş yıldız:) teşekkürler,

      Sil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...