15 Temmuz 2015 Çarşamba

Şen Tatilciler

Çalışıp ancak Bayram tatillerinde dinlenmeye fırsat bulanlar için bir tatil postu hazırlamak istedim bayram tatiline geri sayıma geçtiğimiz şu günlerde..Ama önce biraz yürüyüş yaptık, ozalitçiye uğradık, bolca etiket bastırdık kavanozlarım için-ki yakında çıkacak kokusu :))-, kırtasiyeydi, şurası burasıydı derken, biz de bayram alışverişine çıktık bir çeşit yani..


Sonra da güzel bir dondurma kapıp akşam için, döndük işte yine yuvaya..Az kaldı, etraf kalabalıklaşmaya başladığına göre, bizim de evde tatilimiz başlayacak. Tatil günlerinde genellikle mütemadiyen kuyruğa girilen ve para ödenen bu şehirde, tatil günleri evde keyif demek oluyor bizim için, yoksa yoruluyoruz o kalabalıklarda eğlenmek için çabalar, dinlenmek için sürünür, alışveriş için didinir, yemek yemek için paralanırken. Hele büyükşehirlerdeki son mesai bitimi ile bir yanardağdan püsküren lavlar misali sahil kasabalarına doğru yayılan akan o büyükşehirde yanmış-kavrulmuş-tatili haketmiş-aceleci-asabi tatilci akışına hiç girmeyeceğim bile, beni bilen biliyor, mümkün değil bizi aynı cümlede bile yazmak.. 



Evde geçen bayramlarda ev yapımı şekerlemelerle renk katarken gündelik hayata, daha bir özenli kurulan kahvaltı ve yemek masaları, şık çay fincanları ve çay sofraları, fonda güzel bir müzik ama bayram sabahı için mutlaka "oyun havaları", bol kahve, bol sohbet, bol işleme, bol okuma ama hep en şık kıyafetlerle, takarak, hatta takıp takıştırarak, tam da bayrama yakışırcasına..



Sonuçta bayram işte, yalnız başına değilse insan, her yerde güzel, her şekilde neşe veriyor insana..Daha bayrama zaman var ama, şimdiden mutlu bayramlar herkese, şeker tadında ve ev sıcaklığında.. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...