27 Temmuz 2015 Pazartesi

Sıcak Günler

Sıcak bir yaz yaşıyoruz. Sahil hala esiyor, ama gün içinde öyle eskisi gibi uzun yürüyüşler çarpıyor insanı..Kısa bir gezintinin ardından en iyisi, bu kavurucu sıcaklar geçene kadar daha çok evde vakit geçirmek belki de..

Evde olunca da okumalı, müzik dinlemeli, ama en çok da pişirmeli ve biraz da yemeli tabii..Ama hafif bir şeyler, mideye oturmayan, hatta ferahlatan bir şeyler..Bir de tabii mutfakta çok zaman geçirtmeyen..Ama mutfaktan saatlerce çıkmamış gibi görünen..Volovanlar gibi..

Peynirli volovanlarla baş başa bırakıyorum sizleri, belki sizin de yarınki keyfiniz bunlar olur.. 


8 kare Milföy Hamuru     
1 Salatalık     
4 çorba kaşığı Labne Peynir     
1 diş Sarımsak     
Dereotu     
Taze Nane     
Tuz          
1 Yumurta 

Salatalık rendelenip, suyu sıkılarak süzülür. İçine ince kıyılmış nane, dereotu, dövülmüş sarımsak, tuz ve labne peynir eklenerek karıştırılır. Buzdolabında  bekletilir. Milföy Hamurlarından kalıpla daireler kesilir. Dairelerin yarısının ortası daha küçük bir daire kalıp ile çıkarılır. Düz dairelerin üzerine çember şeklindekiler yumurta akı sürülerek yapıştırılır ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. Alt kısımdaki dairenin üzerine çatalla delikler açılır. Üst kısımdaki çembere yumurta sarısı sürülerek 180 C fırında 20 dak. Pişirilir. Fırından çıkıp soğuyan volovanların içine peynirli karışım doldurularak dereotu ile süslenir. 

Afiyet Olsun.







1 yorum:

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...