20 Temmuz 2015 Pazartesi

Serin Hava, Sıcak Ekmek

İstanbul sıcak, sıcak olmasına sıcak ama, püfür püfür de esiyor. Önümüzdeki günlerde ne olur bilmiyorum ama, bugün öğlen yemeğini daha doğrusu öğlen pikniğini bile sahilde hiç terlemeden yaptık, yüzümüzü denize ve rüzgara vererek, denize giren çocukların şen çığlıklarını dinleyerek..  


Havalar bu kadar güzel, tam benim meşrebimce devam ettiğinden, mutfak faaliyetlerine de sorunsuz devam edebiliyorum neyse ki..Dura dinlene hamur yoğurmalar, fırının camına gözümü uydurup  o sıcak kokuyu içimi çekerken merakla beklemek, heyecanla tatmak, tattırmak..Kabul ediyorum, daha sıcak havalarda pek de yapılacak işler değil.. 


Bu tarif Martha Stewart'tan..Anlattığı kadar yumuşak ekmekler, anlattığı kadar çok kabarıyorlar, anlattığı kadar güzel kokuyorlar, anlattığı gibi yapınca her şey tamam oluyor, her şey anlattığı gibi, tavsiye ederim. 

Ben tarifin aslına uygun şekilde dikdörtgen bir tepsi kullandım ama, yuvarlak bir kek kalıbına dizerek, mutfak tarihinizin en pofuduk ve lezzetli çiçek ekmeklerini de yapabilirsiniz, eminim o görüntü çok daha hoş olacaktır.


½  pk.Instant Maya     
1,5 çay bardağı Ilık Su     
1 çay bardağı Süt     
1 tatlı kaşığı Tuz     
3 tatlı kaşığı Toz şeker     
1,5 Çırpılmış Yumurta     
100 gr.Eritilmiş Margarin     
9,5 çay bardağı Un 

Bir kapta maya, ılık su ve bir tutam şeker karıştırılır. Üzerine süt, tuz, şeker, yumurta, 50 gr. Eritilmiş margarine ve un eklenerek yoğurulur. Un serpilmiş tezgahta biraz daha yoğurulup, oda sıcaklığında üzeri kapalı şekilde 1 saat dinlendirilir. Hamur unlanmış tezgaha alınarak merdane ile açılarak 4 parmak büyüklüğünde kare kare kesilir. Her bir karenin üzerine eritilmiş yağ sürülür. Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirilerek üzerlerine kalan yağ sürülür. Oda sıcaklığında 45 dak. Daha bekletilir. 175 C fırında 35 dak. Pişirilir. Fırından çıkınca üzerine nemli bir bez örtülerek bir kaç dakika bekletildikten sonra servis yapılır.

Afiyet Olsun.



4 yorum:

  1. eline sağlık,not ettim tarifi

    YanıtlaSil
  2. Bayram tatillerinde İstanbul'u bir başka seviyorum, doya doya rahatca gezmek için en ideal zaman, ne iyi yapmışsınız. Ekmek tarifini denemek üzere not ettim bile.

    YanıtlaSil
  3. Ellerinize sağlık gerçekten pofuduk pofuduk gözükyor:)

    YanıtlaSil
  4. Allahım sana geliyorum dedirten fotolar:) kokusu bile geldi burnuma . Aç mıyım acaba :)

    YanıtlaSil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...