12 Temmuz 2015 Pazar

İstanbul ve Ramazan Pidesi

Tenhalaşan İstanbul'da, Ramazan'ın da etkisiyle hafta sonları bile trafik sıkışmıyor bu aralar, 10 yıl önceki gibi arabanıza park yeri aramıyorsunuz çok fazla ve banklarda bile oturacak yer var sahillerde..Bu yüzden genellikle hafta içlerine kaydırdığımız İstanbul gezilerimizi şu aralar hafta sonları da yapabilmenin mutluluğunu yaşıyoruz.."Yaa, işte eskiden böyleydi", "buraları hep bostandı" nostaljisi yaşıyoruz hafta sonları anlayacağınız :))  


Ama hava çok sıcak, öğle saatlerini dışarıda geçirmemekte fayda var deniz kenarı bile olsa..Klimayı açmanın, onun yapay soğuğu yerine evdeki havayı şöyle bir o yana, bir bu yana savura savura meltemi ile serinleten bir vantilatör karşısında evde vakit geçirdiğimiz saatlerde boş da durmamak lazım.. En güzeli neşe ile beklenen iftar saatlerini şenlendirecek minik sürprizler hazırlamak. 


Tabii ki, pidesiz Ramazan olmaz. Güzel bir pastane pidesi yapmadan Ramazan'ın bitmesine gönlüm razı olmaz. Sıcak sebebi ile günün kalanını evde geçirenlerdenseniz siz de bugün, evdeki bir kaç malzeme ile kendi pidenizi yapmanın zevkini siz de yaşayın..

250 gr.Un     
150 gr.Su    
13 gr.Instant Maya     
1 çay kaşığı Toz şeker    
1 çay kaşığı Tuz     
1 Yumurta Sarısı     
Susam  

Bir kapta unla su karıştırılıp içine maya, şeker ve tuz eklenir. Yoğurulup, oda sıcaklığında üzeri kapalı olarak 30 dak. Bekletilir. Unlanmış tezgahta pide şekli verilerek yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirilir. Üzerine yumurta sarısı sürülerek parmakla üzerine şekil verilir. Susam serpilerek oda sıcaklığında 10 dak. Daha bekletilir. 240 C fırında 15 dak. Pişirilir. Fırından çıkınca üzerine nemli bir bez örtülerek bir kaç dakika bekletilir.

Afiyet Olsun. 



2 yorum:

  1. Maalesef, İstanbul'a çok fazla yığılma var. Bir süre sonra sadece yollar banklar değil, su ve hava bile yetmemeye başlayacak.
    Pide şahane görünüyor, ellerinize sağlık.
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir gün sabah uyanacağız ve evden bile çıkamayacağız, her şey kilitlenmiş olacak galiba..Kentsel dönüşüm bu hızla devam ederse, biz dönüşeceğiz bir şeylere yakında :))

      Sil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...